Δεκαπέντε νεκροί σε επίθεση αμερικανικού drone στην Υεμένη
Δεκαπέντε φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην επαρχία Μπάιντα, στην κεντρική Υεμένη, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
Δεκαπέντε φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην επαρχία Μπάιντα, στην κεντρική Υεμένη, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι τζιχαντιστές επέβαιναν σε ένα όχημα που κατευθυνόταν προς την επαρχία Σάμπουα, στα νότια, διευκρίνισαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.
Οι ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί ότι διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή. Οι επιθέσεις με τα αεροσκάφη αυτά εντατικοποιήθηκαν το 2013 για να υποστηρίξουν τη μάχη των αρχών της Υεμένης κατά της αλ Κάιντα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους που φέρονταν να είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου, αλλά και πολίτες.
Τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, είχε υπερασπιστεί τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών: «Είμαστε αναγκασμένοι να καταφεύγουμε στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να περιορίσουμε τις δραστηριότητες της αλ Κάιντα και τις κινήσεις των μελών της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Εύβοια – Πέντε νεαροί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται
- Ο Μαρτσίνιακ, ο τραυματισμός του, το μουντιάλ και η Σαουδική Αραβία
- Ουγγαρία: Ο Μαγιάρ δεν βλέπει «ούτε στα επόμενα δέκα χρόνια» ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
- Καιρός: Ερχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές
- «Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Στο «κόκκινο» η Wall Street, με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
