Το τίτλο της δυναμικότερης αλλά και πιο αποδοτικής πρότασης στην ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης πρόκειται να διεκδικήσει η νέα γενιά του Mazda 2.

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες το νέο Mazda 2 δεν βρίσκεται πολύ μακριά από τις γραμμές παραγωγής, έστω και αν το βαρύ καμουφλάζ δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το κατά τ’ άλλα πλήρως διαμορφωμένο αμάξωμά του.

Σε γενικές γραμμές το νέο «μικρό» της ιαπωνικής φίρμας πρόκειται να ακολουθήσει, στο μέτρο του εφικτού, το σχεδιαστικό παράδειγμα του Hazumi Concept, το οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πίσω από το ασυνήθιστα μακρύ ρύγχος του θα κρύβεται ένας εξαιρετικά αποδοτικός κινητήρας diesel τεχνολογίας SKYACTIV με χωρητικότητα 1,5 λίτρων. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του, είναι σχεδόν σίγουρο πως πρόκειται να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα κινητήρια σύνολα του νέου Mazda 2 ως το πλέον αποδοτικό.

Παράλληλα, το Mazda 2 θα εκσυγχρονίσει τα εξοπλιστικά του χαρακτηριστικά, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άνεση και την ασφάλεια που θα προσφέρει στο εσωτερικό του.

Το νέο Mazda 2 αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αντικαθιστώντας σχεδόν 7 χρόνια μετά τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του.

AUTOMEDIA