Πάνω από επτά εκατομμύρια οι εγγεγραμμένοι στο Obamacare
Η αμερικανική κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο των 7 εκατομμυρίων εγγραφών στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστό ως Obamacare. Η επίτευξη του στόχου υπήρξε ένα σημαντικό στοίχημα για την κυβέρνηση Ομπάμα, καθώς η σχετική νομοθεσία πέρασε διά πυρός και σιδήρου μέχρι τελικά να γίνει νόμος.
Η αμερικανική κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο των 7 εκατομμυρίων εγγραφών στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστό ως Obamacare.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, 7.041.000 άτομα έσπευσαν να γραφτούν στο σύστημα πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
Τις ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, οι ουρές για την εγγραφή στο σύστημα ήταν τεράστιες.
Η επίτευξη του στόχου υπήρξε ένα σημαντικό στοίχημα για την κυβέρνηση Ομπάμα, καθώς η σχετική νομοθεσία πέρασε διά πυρός και σιδήρου μέχρι τελικά να γίνει νόμος.
Οι Δημοκρατικοί του προέδρου από την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι το πρόγραμμα θα προσφέρει περίθαλψη σε εκατομμύρια πολιτών που για χρόνια έμεναν εκτός.
Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι το πολέμησαν σκληρά, μιλώντας για χάσιμο χρόνου και κυρίως χρημάτων.
Παράλληλα, τεχνικά προβλήματα σημειώθηκαν στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Obamacare, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανούς πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιρανικός πύραυλος φέρεται να χτύπησε αμερικανική βάση στην Ιορδανία [βίντεο]
- Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για τις εξελίξεις στο Ιράν
- Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Γαλλία και Βρετανία αρνούνται ότι ήξεραν για την επίθεση στο Ιράν
- Η αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
- Ιράν: Απειλεί να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ μετά τις επιθέσεις!