Συνάντηση Κέρι – Λαβρόφ στο Παρίσι την Κυριακή
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Κυριακή στο Παρίσι για να συζητήσουν τρόπους για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Κυριακή στο Παρίσι για να συζητήσουν τρόπους για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.
Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, την Παρασκευή για να συζητήσουν μια αμερικανική διπλωματική πρόταση για την Ουκρανία.
«Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο Παρίσι αύριο το βράδυ» δήλωσε η Ψάκι στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια μιας στάσης του αεροσκάφους του Κέρι στο Σάνον.
Η εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο Τζον Κέρι άλλαξε το πρόγραμμά του την τελευταία στιγμή και ότι θα κατευθυνόταν στη γαλλική πρωτεύουσα για μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας για την ουκρανική κρίση.
Νωρίτερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει μια προσέγγιση στις απόψεις της Ρωσίας και της Δύσης στο θέμα της ουκρανικής κρίσης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για μια ενδεχόμενη «κοινή πρωτοβουλία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»


