Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που τους εξομοιώνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς τη Βουλή προγραμματίζουν για το απόγευμα της Κυριακής, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9 Απριλίου.
Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που τους εξομοιώνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ αίρονται οι προστατευτικές διατάξεις των νόμων που τους είχαν εντάξει στο παρελθόν στο ίδιο εργασιακό πλαίσιο με τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου τομέα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ, στις 9 Απριλίου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς τη Βουλή την Κυριακή 30 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ.
«Η συγκεκριμένη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι προδήλως αντισυνταγματική διότι παραβιάζει ευθέως το άρθρο. 16, παρ. 8 του Συντάγματος την ώρα που φαινόμενα ανομίας γιγαντώνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρουν ότι η διάταξη αυτή κατατέθηκε στην Βουλή «εν κρυπτώ» και εάν τεθεί σε ισχύ «τίθεται εν αμφιβόλω η εγκυρότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα