Πολώνει ακόμη περισσότερο το πολιτικό κλίμα στην Τουρκία νέα ηχογράφηση που διαδόθηκε στο Διαδίκτυο και αποδίδεται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία φαίνεται αυτή την φορά να δείχνει ότι ο τούρκος πρωθυπουργός βρισκόταν πίσω από την αποκάλυψη του ροζ σκανδάλου του Ντενίζ Μπαϊκάλ το 2010, πρώην αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Απορρίπτει ως μοντάζ την ηχογράφηση ο Ερντογάν, εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση.

Η νέα ηχογράφηση είχε διαδοθεί αστραπιαία μέχρι την Πέμπτη. Σε αυτήν, η φωνή που αποδίδεται στον Ερντογάν μιλάει για το ροζ βίντεο του Ντενίζ Μπαϊκάλ πριν ακόμη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και να δίνει διαταγές για να «διαρρεύσει».

Ο Ερντογάν, όπως αναφέρει η Hurriyet, έχει αφήνει να εννοηθεί πως ο νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου CHP, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πως ήταν υπεύθυνος για το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει το 2010 και οδήγησε στον εκτοπισμό του Μπαϊκάλ από την ηγεσία της αντιπολίτευσης.

Την Τετάρτη, ο Μπαϊκάλ ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό: «Υπάρχει ένα ζήτημα, περιμένω ανακοίνωση από την άλλη πλευρά και τότε θα προχωρήσω κι εγώ σε ανακοίνωση» είπε.

Λέγοντας την Τετάρτη πως και αυτή η ηχογράφηση είναι «ψεύτικη», ο Ερντογάν απέρριψε τις αναφορές: «Γιατί να κάνω δήλωση; Ποιος είχε κατεβάσει το βίντεο [για τον Μπαϊκάλ] όταν είχε διαδοθεί τότε στο Διαδίκτυο, εγώ δεν το κατέβασα;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ