Η εφορία δεν θα ταχυδρομήσει εκκαθαριστικά δηλώσεων το 2014
Ηλεκτρονικά στο σύνολο της θα γίνει φέτος η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων , καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν θα εκτυπώσει και δεν θα ταχυδρομήσει στους φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων.
Ηλεκτρονικά στο σύνολο της θα γίνει φέτος η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων , καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν θα εκτυπώσει και δεν θα ταχυδρομήσει στους φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν φέτος από το Taxisnet την πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν.
Συγκεκριμένα, με την οριστική υποβολή της δήλωσης, αυτή θα βεβαιώνεται και ο φορολογούμενος θα μπορεί να εκτυπώσει την πράξη προσδιορισμού του φόρου με τον κωδικό πληρωμής.
Για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά οι φορολογούμενοι θα μπορούν από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση να εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα (συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις).
Η εκτύπωση των ειδοποιήσεων θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση (εκκαθαριστικό) που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή του φόρου στα πιστωτικά ιδρύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα άνοιξε την Παρέλαση των Εθνών (vids+pics)
- Ουκρανικό: Ένας τρίτος κύκλος διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί «σύντομα», δηλώνει ο Πεσκόφ
- Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Κουαμέ
- «Βόμβα» Reuters: Εκλογές στην Ουκρανία τον Μάιο στο αμερικανικό σχέδιο ειρήνης
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Βίρτους


