Προειδοποίηση ότι μπορεί να προχωρήσει στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ρωσίας μέσα στον επόμενο χρόνο απηύθυνε την Παρασκευή ο οίκος Fitch Ratings. Ανάλογη προειδοποίηση υπήρξε την Πέμπτη και από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Η Fitch Ratings αναθεώρησε αρνητικά την προοπτική (outlook) της Ρωσίας. Ο οίκος αξιολογεί με «ΒΒΒ» τη Ρωσία και η αναθεώρηση του outlook σε αρνητικό αντανακλά κατά τον οίκο τον πιθανό αντίκτυπο από τις κυρώσεις στη ρωσική οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη και ο οίκος Standard & Poor’s υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική της πιστωτικής αξιολόγησης της Ρωσίας λόγω των οικονομικών κινδύνων οι οποίοι σχετίζονται με τις κυρώσεις που λήφθηκαν σε βάρος της Μόσχας.

Ο Standard & Poor’s, που αξιολογεί το κρατικό αξιόχρεο της Ρωσίας με «BBB», επισημαίνει στη σχετική απόφαση ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν ενδέχεται να μειώσουν τη ροή των επενδύσεων και να εντείνουν τη φυγή κεφαλαίων, εξασθενώντας ακόμη περισσότερο την απόδοση της ρωσικής οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ