Δικαστική δικαίωση για σχολικούς φύλακες σε καθεστώς διαθεσιμότητας
Δεκαπέντε σχολικούς φύλακες που είχαν υποβάλει αγωγή κατά του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, στο οποίο είχαν περιέλθει και θα έληγε στις 23 Μαρτίου, δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας.
Δεκαπέντε σχολικούς φύλακες που είχαν υποβάλει αγωγή κατά του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, στο οποίο είχαν περιέλθει και θα έληγε στις 23 Μαρτίου, δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας.
Με την 117/2014 απόφασή του, το Πρωτοδικείο δέχεται την αγωγή των σχολικών φυλάκων της Πρέβεζας και αναγνωρίζει ότι η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους με την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την περικοπή του μισθού τους είναι παράνομη και καταχρηστική.
Παράλληλα, υποχρεώνει τον Δήμο Πρέβεζας να αποδέχεται τις υπηρεσίες των σχολικών φυλάκων με τους ίδιους όρους και να καταβάλει τις πλήρεις αποδοχές τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, βασικοί μάρτυρες υπέρ των σχολικών φυλάκων ήταν ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρ. Μπαΐλης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Ιωάννης Θεοφάνους.
Οι σχολικοί φύλακες επισήμαναν ότι είναι μία απόφαση-σταθμός και πρόσθεσαν ότι δεν είχαν κριθεί ως πλεονάζον προσωπικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
