Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής του Nouvel Observateur
Το Nouvel Observateur, το μεγαλύτερο γαλλικό ειδησογραφικό περιοδικό το οποίο πρόκειται να εξαγοραστεί από τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας Le Monde, ανακοίνωσε την παραίτηση της γενικής διευθύντριας και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του, της Ναταλί Κολέν, καθώς και του διευθυντή σύνταξης Λοράν Ζοφρέν.
Το Nouvel Observateur, το μεγαλύτερο γαλλικό ειδησογραφικό περιοδικό το οποίο πρόκειται να εξαγοραστεί από τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας Le Monde, ανακοίνωσε την παραίτηση της γενικής διευθύντριας και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του, της Ναταλί Κολέν, καθώς και του διευθυντή σύνταξης Λοράν Ζοφρέν.
Η εξαγορά του Nouvel Observateur, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα, από τους Ξαβιέ Νιλ, Πιέρ Μπερζέ και Ματιέ Πιγκάς βρίσκεται στη φάση της οριστικοποίησης.
Οι τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι εξαγόρασαν τη Le Monde το 2010, πρόκειται να εξαγοράσουν το 65% του Nouvel Observateur έναντι 13,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του περιοδικού Κλοντ Περντριέλ θα κρατήσει το 35%.
«Εν αναμονή του διορισμού ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, ο Λοράν Ζοφρέν θα διατηρήσει όλα τα καθήκοντα του επικεφαλής του περιοδικού» αναφέρει το περιοδικό σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως ο νυν διευθυντής σύνταξης «θα συνεχίσει τη συνεργασία του στις σελίδες του Nouvel Observateur ως αρθρογράφος».
Η πώληση του περιοδικού -που ιδρύθηκε το 1964 και ιστορική παρουσία στο «αριστερό πεδίο» του γαλλικού Τύπου – σηματοδοτεί μια αλλαγή γενιάς, κουλτούρας και διαχείρισης στα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, όπου ο Τύπος που κυκλοφορεί σε χαρτί υφίσταται μεγάλη απώλεια διαφημιστικών εσόδων.
Στην εξαγορά του από τον επιφανή επιχειρηματία του γαλλικού Ίντερνετ Ξαβιέ Νιλ (Iliad), στο πλευρό του τραπεζίτη Ματιέ Πιγκάς και του μαικήνα Πιέρ Μπερζέ, περιλαμβάνεται ο ιστότοπος Rue89 καθώς και η εταιρεία που διαχειρίζεται τη διαφήμιση στο Nouvel Observateur.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι


