Εξοργίζει τους Ιταλούς διαφήμιση με οπλισμένο τον Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγέλου
Σάλο προκαλεί στην Ιταλία μία διαφήμιση που δείχνει τον Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγέλου να κρατά ένα τουφέκι. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας δήλωσε ότι η εικόνα είναι προσβλητική και ότι παραβιάζει το νόμο και κάλεσε την αμερικανική εταιρεία όπλων να αποσύρει την καμπάνια.
Σάλο προκαλεί στην Ιταλία μία διαφήμιση που δείχνει τον Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγέλου να κρατά ένα τουφέκι.
Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκάνι, δήλωσε ότι η εικόνα είναι προσβλητική και ότι παραβιάζει το νόμο.
Θέλοντας να προωθήσει το προϊόν της, η εταιρεία ArmaLite από το Ιλινόις χρησιμοποίησε τη φράση «έργο τέχνης», δείχνοντας το αριστούργημα του Μιχαήλ Αγγέλου να κρατά το όπλο.
Ο ιταλός υπουργός κάλεσε την εταιρεία να αποσύρει τη διαφήμιση.
«Η εικόνα του Δαυίδ οπλισμένου προσβάλει και παραβιάζει τη νομοθεσία. Θα αναλάβουμε δράση κατά της αμερικανικής εταιρείας, έτσι ώστε να αποσύρει άμεσα την καμπάνια της» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.
Η ιταλική κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει τα δικαιώματα στην εμπορική χρήση εικόνων του Δαυίδ.
Η Κριστίνα Ατσιντίνι, μέλος της Επιτροπής Ιστορικής Κληρονομιάς και Έργων Τέχνης εξέδωσε νομική ειδοποίηση στην εταιρεία ζητώντας της να αποσύρει την εικόνα, λέγοντας ότι διαστρεβλώνει την εικόνα.
Ο Άντζελο Ταρτουφέρι, διευθυντής της γκαλερί όπου εκτίθεται ο Δαυίδ στη Φλωρεντία, είπε στην εφημερίδα La Repubblica: «Ο νόμος ορίζει ότι η αισθητική αξία αυτού του έργου δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειται μόνο για κακόγουστη επιλογή, αλλά και για παράνομη».
Το μαρμάρινο άγαλμα του Δαυίδ δημιουργήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο ανάμεσα στα 1501 και 1504 και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της Αναγέννησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442