Χίος: Σε εξέλιξη η έρευνα για τον τραυματισμό των μεταναστών
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στη Χίο για τις ακριβείς συνθήκες, υπό τις οποίες το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού άνοιξε πυρ εναντίον ταχύπλοου, που μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία προς το ελληνικό νησί το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα. Συγχαρητήρια του Δήμου Χίου στο Λιμενικό.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στη Χίο για τις ακριβείς συνθήκες, υπό τις οποίες το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού άνοιξε πυρ εναντίον ταχύπλοου, που μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία προς το ελληνικό νησί το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα.
Σχετικά με το αν έφερε όπλο στο σκάφος του, πιθανολογείται ότι το πέταξε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού.
Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ λιμενικών και διακινητή, κάτι που ωστόσο δεν αναφερόταν στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού που εκδόθηκε λίγες ώρες αργότερα.
«Το συμβάν ακόμη ερευνάται. Δεν έχω παραπάνω πληροφόρηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να καταθέσουν οι μετανάστες. Δεν ξέρω αν κατέθεσαν χθες και αν βρέθηκε ο κατάλληλος μεταφραστής, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Είναι ένα περιστατικό που δείχνει ότι υπάρχει μία επιθετικότητα.
» Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, να είμαστε πάντα ήρεμοι και να θεωρούμε ότι όλα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο είναι γαλήνια και υπάρχουν μόνο ταλαίπωροι μετανάστες. Υπάρχουν και επικίνδυνοι διακινητές. Ο συγκεκριμένος σίγουρα προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, να αποφύγει τη σύλληψη και να αντιμετωπίσει με βία τα στελέχη του Λιμενικού και αυτό διερευνάται».
Δήμος Χίου: Συγχαρητήρια στο Λιμενικό
» Για μια ακόμα φορά αξίζουν τα συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα που κάτω υπό αντίξοες συνθήκες κατάφερε για μια ακόμα φορά να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Το Κίεβο διαθέτει μόνο το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται, προειδοποιεί ο δήμαρχος
- Κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών και της μετατραυματικής διαταραχής στους ισραηλινούς στρατιώτες
- Είναι η γεωοικονομία ηλίθιε: Γιατί ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κίνδυνος έχει το χρώμα του χρήματος
- Εκτός λειτουργίας το Χ – Έπεσε για μία ώρα
- «Ιμπεριαλιστές, δεν σας φοβόμαστε» – Χιλιάδες Κουβανοί διαδηλώνουν μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα
- Κάιρο: Πρώτη συνεδρίαση της μεταβατικής επιτροπής που θα αναλάβει τη διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας
