Επαναλαμβάνεται η δίκη κατά δημοσιογράφων του Al Jazeera στην Αίγυπτο
Επαναλαμβάνεται η δίκη των δημοσιογράφων του al-Jazeera, τους οποίους η Αίγυπτος κατηγορεί «για τρομοκρατία». Οι κατηγορούμενοι παρακολούθησαν τη δίκη μέσα από κλουβιά. Συνολικά, 20 άτομα δικάζονται, οι δώδεκα ερήμην. Η σύλληψη και η δίκη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.
Επαναλαμβάνεται η δίκη των δημοσιογράφων του al-Jazeera, τους οποίους η Αίγυπτος κατηγορεί «για τρομοκρατία». Οι κατηγορούμενοι παρακολούθησαν τη δίκη μέσα από κλουβιά.
Συνολικά, 20 άτομα δικάζονται, οι δώδεκα ερήμην. Σύμφωνα με το al-Jazeera εννέα από τους κατηγορουμένους ανήκουν στο προσωπικό του.
Ένας από τους κατηγορουμένους ζήτησε από τον δικαστή να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, προκειμένου να λάβει ιατρική φροντίδα, καθώς ο ώμος του είναι σπασμένος εδώ και δέκα εβδομάδες.
Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για συμμετοχή ή παροχή βοήθειας σε «τρομοκρατική οργάνωση» -αναφορά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα- και «διασπορά ψευδών ειδήσεων για να παρουσιάσουν τη χώρα βυθισμένη σε εμφύλιο πόλεμο».
Τέσσερις από τους δημοσιογράφους είναι δυτικοί υπήκοοι (δύο Βρετανοί, ένας Αυστραλός, μία Ολλανδή).
Η σύλληψη και η δίκη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν σε πολλές χώρες του κόσμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ξαναζεσταίνουν» το σχέδιο για τρένο στην Κρήτη
- Πουλούσε μυστικά 3 χρόνια
- Τα 4 σημεία – κλειδιά για την απασχόληση των συνταξιούχων
- Η Νέα Υόρκη έχει πλέον το δικό της «Τείχος των Δακρύων» με τα ονόματα 18.457 παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα
- Γιατί η ξεκούραση έχει γίνει τόσο δύσκολη σήμερα;
- «Σαγιονάρα» στον πασιφισμό – Ο θρίαμβος Τακαΐτσι, η Ιαπωνία του μιλιταρισμού και το μήνυμα στην Κίνα



