
ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά κατά κυβέρνησης για την «βάρβαρη φορολογική πολιτική»
Την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ, που «έχουν αναλάβει χρέη αναπληρωτών εκπροσώπων τύπου της κυβέρνησης», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογική πολιτική υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα της βάρβαρης φορολογικής πολιτικής, που την ίδια στιγμή παρέχει ασυλία σε πλούσιους φοροφυγάδες».
Την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ, που «έχουν αναλάβει χρέη αναπληρωτών εκπροσώπων τύπου της κυβέρνησης», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογική πολιτική υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα της βάρβαρης φορολογικής πολιτικής, που την ίδια στιγμή παρέχει ασυλία σε πλούσιους φοροφυγάδες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεικτικά αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα της φορολογικής πολιτικής και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων :
1. Η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, μικρομεσαίων και γενικά χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών είναι πρόκληση, την ίδια στιγμή που οι φοροφυγάδες απολαμβάνουν της ασυλίας τους και αναμένουν την «περαίωση» των ποινικών ευθυνών τους, με επιστροφή κλοπιμαίων στο δημόσιο.
2. Τα τραγελαφικά που συμβαίνουν με την αναμενόμενη εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου δεν αναδεικνύουν μόνο την ανικανότητα, την προχειρότητα και τα αδιέξοδα νομοθεσίας που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2013 και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Αναδεικνύουν την απουσία προγραμματισμού και σοβαρότητας σε κρίσιμα πεδία της οικονομικής ζωής.
3. Οι συνεχείς αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην άδικη φορολόγηση των αγροτών, στα εξοντωτικά πρόστιμα κλπ δεν αποδεικνύουν μόνο την απουσία κοινωνικού διαλόγου πριν την ψήφιση μέτρων, αλλά και την ανικανότητα να αντιληφθούν τις ανάγκες της κοινωνίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως είναι έτοιμος με τις προτάσεις που έχει ήδη δημοσιοποιήσει για κοινωνικό διάλογο, για μια φορολογική πολιτική «στον αντίποδα της σημερινής βαρβαρότητας» υπογραμμίζοντας πως «οι φορολογούμενοι το μόνο που μπορούν να αναμένουν από αυτή τη κυβέρνηση, είναι η ώρα που θα της επιβάλλουν με την ψήφο τους την ανατροπή της άδικης, ταξικής και αναποτελεσματικής φορολογικής πολιτικής της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νεότερα στοιχεία για τον 20χρονο στη Θεσσαλονίκη – Τον μαχαίρωσαν στην πλάτη
- Η Ελένη Μενεγάκη βάζει τέλος στις φήμες για την προσωπική της ζωή – «Το θέμα τελειώνει εδώ»
- «Κουίζ Κανίς; Πόσο καλά ξέρεις τους σκύλους;» – Ένα βιβλίο που θα ενισχύσει οικονομικά φιλοζωικά σωματεία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Χοντρό παιχνίδι» με το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ – Τι θα συμβεί αν κλείσουν οι «Πύλες των Δακρύων»
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442