Προκαταβολή φόρου μόνο σε εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα
Στη διευκρίνιση ότι η προκαταβολή φόρου θα υπολογίζεται πλέον μόνο στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα προχώρησε σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα περί νέων επιβαρύνσεων μισθωτών και συνταξιούχων από προκαταβολές φόρου, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.
Στη διευκρίνιση ότι η προκαταβολή φόρου θα υπολογίζεται πλέον μόνο στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα προχώρησε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα περί νέων επιβαρύνσεων μισθωτών και συνταξιούχων από προκαταβολές φόρου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι αναφορές στα δημοσιεύματα αφορούν σε φορολογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι και τη χρήση 2013 και δεν αφορούν στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα και ισχύει από τη χρήση 2014 και εξής.
«Το αντίθετο ισχύει. Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, διορθώθηκαν στο πλαίσιο του νέου Κώδικα», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται πως δεν υπάρχουν νέες επιβαρύνσεις, είτε άμεσες είτε έμμεσες, σε μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως «παραπλανητικά» αναφέρεται στα δημοσιεύματα αυτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»