Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κι άλλοι πίνακες σε σπίτι εμπόρου έργων τέχνης που συνεργαζόταν με τους ναζί

Κι άλλοι πίνακες σε σπίτι εμπόρου έργων τέχνης που συνεργαζόταν με τους ναζί

Δεκάδες ακόμα έργα τέχνης βρέθηκαν στο αυστριακό σπίτι του Κορνήλιους Γκούρλιτ, του γιου του γερμανού εμπόρου έργων τέχνης που συνεργαζόταν με τους ναζί και στου οποίου το διαμέρισμα στο Μόναχο είχαν βρεθεί εκατοντάδες κλεμμένοι από τους ναζί πίνακες. Εξετάζεται η πιθανότητα τα έργα τέχνης που βρέθηκαν στο σπίτι στο Σάλτσμπουργκ να ανήκαν και αυτά στον «θησαυρό των ναζί».

Δεκάδες ακόμα έργα τέχνης βρέθηκαν στο αυστριακό σπίτι του Κορνήλιους Γκούρλιτ, του γιου του γερμανού εμπόρου έργων τέχνης που συνεργαζόταν με τους ναζί και στου οποίου το διαμέρισμα στο Μόναχο είχαν βρεθεί εκατοντάδες κλεμμένοι από τους ναζί πίνακες.

Εξετάζεται η πιθανότητα τα έργα τέχνης που βρέθηκαν στο σπίτι στο Σάλτσμπουργκ να ανήκαν και αυτά στον «θησαυρό των ναζί».

Η ανεκτίμητη συλλογή πινάκων που διέθετε ο γιος του εμπόρου έργων τέχνης είναι μεγαλύτερη απ’ όσο πίστευαν οι αρχές μέχρι σήμερα.

Συνολικά, άλλοι 60 πίνακες βρέθηκαν στο σπίτι του Γκούρλιτ στο Σάλτσμπουργκ. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και έργα των Μονέ, Ρενουάρ και Πικάσο.

«Ο Κορνέλιους Γκούρλιτ έλαβε οδηγίες να παραδώσει τα έργα στους εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν εάν έχουν κλαπεί. Ο πρώτος έλεγχος που έγινε ωστόσο δεν οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα» είπε ο εκπρόσωπος του 80χρονου Γκούρλιτ, Στέφαν Χόλτσινγκερ.

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν κατασχέσει 1.400 έργα τέχνης από το διαμέρισμα του Γκούρλιτ στο Μόναχο, πριν από δύο χρόνια.

Ο πατέρας του ηλικιωμένου, ο Χίλντεμπραντ Γκούρλιτ, ήταν γνωστός έμπορος έργων τέχνης κατά τη ναζιστική περίοδο. Ορισμένα από τα έργα αυτά πιστεύεται ότι είχαν κλαπεί ή ότι οι εβραίοι ιδιοκτήτες τους υποχρεώθηκαν να τα πουλήσουν έναντι μικροποσών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024