Έκρηξη σε προπύργιο της Χεζμπολάχ κοντά στη Συρία
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 15 τραυματίστηκαν, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, εξερράγη στην πόλη Χέρμελ, προπύργιο της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία.Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το «Μέτωπο αλ Νόσρα», βραχίονας μιας οργάνωσης που δρα στη Συρία και πιστεύεται ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 15 τραυματίστηκαν, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, εξερράγη στην πόλη Χέρμελ, προπύργιο της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το «Μέτωπο αλ Νόσρα», βραχίονας μιας οργάνωσης που δρα στη Συρία και πιστεύεται ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Η οργάνωση, η οποία έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για δύο φονικές επιθέσεις τον Ιανουάριο σε περιοχές-προπύργια της Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι προέβη στη βομβιστική επίθεση σε αντίποινα για την εμπλοκή του σιιτικού κινήματος στον πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Προβήκαμε σε μια δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του προπυργίου του κόμματος του Ιράν [της Χεζμπολάχ] στην πόλη Χέρμελ, για να απαντήσουμε στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού μας και την επιμονή του να στέλνει κι άλλους μισθοφόρους για να σκοτώνουν το συριακό λαό» ανέφερε η οργάνωση.
Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε
σχολείο και σε κτίριο που στεγάζει φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία
συνδέεται με γνωστό σιίτη κληρικό.
«Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πάνω από 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.
Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη στην πόλη Χέρμελ, σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων.
Η Χέρμελ, στο βόρειο άκρο της Κοιλάδας Μπεκάα, βρίσκεται περίπου 10 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο εμφύλιος που διαρκεί τρία χρόνια, και η επίθεση θεωρείται άλλη μια ένδειξη ότι ο πόλεμος υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί στο Λίβανο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τέμπη: «Δικαιοσύνη» και «τιμωρία των υπευθύνων όσο ψηλά και να βρίσκονται» ζητούν συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο
- ΕΝΦΙΑ: Στην τελική ευθεία τα εκκαθαριστικά του 2026 – Πώς θα γίνει η εξόφληση
- Πέτρος Λαγούτης: «Η ερώτηση ήταν για φάπες»
- Αφήνουν το Ισραήλ οι ξένοι παίκτες Μακάμπι και Χάποελ – Στον «αέρα» η αθλητική δράση στη χώρα
- Πλήθος κόσμου στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη – Συγκίνηση και αναπάντητα «γιατί»
- Λάρισα: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων – Τρεις τραυματίες