Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η στατιστική λύνει τον αιώνιο γρίφο: Ποιους να αποκλείσω από τον γάμο μου;

Η στατιστική λύνει τον αιώνιο γρίφο: Ποιους να αποκλείσω από τον γάμο μου;

Μία από τις πτυχές της προετοιμασίας ενός γάμου, η οποία αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τα περισσότερα ζευγάρια και έχει γίνει ακόμα και αίτια ενδοοικογενειακών τριβών, αποτελεί ο αριθμός των προσκεκλημένων. Ένα ζευγάρι όμως στην Αυστραλία βρήκε τη λύση χάρη στη ...στατιστική. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Μία από τις πτυχές της προετοιμασίας ενός γάμου, η οποία αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τα περισσότερα ζευγάρια και έχει γίνει ακόμα και αίτια ενδοοικογενειακών τριβών, αποτελεί ο αριθμός των προσκεκλημένων. Ένα ζευγάρι όμως στην Αυστραλία βρήκε τη λύση χάρη στη …στατιστική. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Σύμφωνα με το BBC, ο Ντάμιαν Βούκσεβιτς και η Τζόαν Κο, που παντρεύτηκαν στη Μελβούρνη, σχεδίασαν τον γάμο τους με βασική αρχή ότι οι καλεσμένοι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 110 άτομα. Διαπίστωσαν, όμως, ότι η λίστα δεν ήταν ό,τι πιο εύκολο μπορούσαν να κάνουν, αφού είχαν συγγενείς και φίλους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Έτσι, αποφάσισαν να εμπιστευτούν τους κανόνες της στατιστικής.

Αρχικά σημείωσαν ποιους ήθελαν να καλέσουν και χώρισαν τα ονόματα σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με το πού έμεναν και πόσο φίλοι ήταν. Στη συνέχεια υπολόγισαν ότι μόνο ένας στους τέσσερις, σε κάθε κατηγορία θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

Υπολόγισαν, επίσης, εάν τα προσκεκλημένα ζευγάρια θα εμφανίζονταν μαζί, ένας από τους δύο ή κανένας και εάν υπήρχαν άλλοι παράγοντες που θα κρατούσαν τους καλεσμένους μακριά από το γάμο (π.χ. αθλητικά γεγονότα, ακριβά αεροπορικά εισιτήρια ή άλλες ανάλογες υποχρεώσεις).

Εν τέλει, έστειλαν 139 προσκλητήρια, αφού βάσει στατιστικής στον γάμο θα παραβρίσκονταν από 100 ώς 110 άτομα. Τελικά ο Ντάμιαν και η Τζόαν «έπεσαν μέσα», ή σχεδόν «μέσα», αφού είχαν συνολικά 105 καλεσμένους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024