Δεν θα απαιτείται υποθήκη του ακινήτου για μικροοφειλές στο Δημόσιο
Αλλαγές στη διάταξη που προβλέπει μπλόκο σε γονικές παροχές στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμη και αν έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά από τους φορολογουμένους εξετάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Αλλαγές στη διάταξη που προβλέπει μπλόκο σε γονικές παροχές στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμη και αν έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά από τους φορολογουμένους εξετάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Οι ΔΟΥ απαιτούν την εγγραφή υποθήκης προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση ακινήτου με δωρεά ή γονική παροχή αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ακόμα και αν εξυπηρετούνται κανονικά με ρύθμιση.
Με την αυστηρή ερμηνεία της συγκεκριμένης διάταξης απαιτείται υποθήκη ακινήτου ακόμα και αν η οφειλή είναι συγκριτικά μικρή και εξυπηρετείται κανονικά, χωρίς καμία υπόνοια εικονικής μεταβίβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η διασύνδεση του ύψους της οφειλής με την αξία του ακινήτου ώστε να μην εφαρμόζονται καταχρηστικά οι διατάξεις περί διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου και να μην απαιτείται υποθήκη του ακινήτου ακόμα και για μικροοφειλές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Έριξε… βόμβα ο Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν θα ολοκληρώσω τη σεζόν στους Μπακς»
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα


