Απροετοίμαστος για το χτύπημα του χειμώνα πιάστηκε ο αμερικανικός Νότος
Η χειμερινή καταιγίδα «Λέων» που πλήττει τα νότια και τα μεσοδυτικά των αμερικανικών Πολιτειών έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα, φέρνοντας απροσδόκητα επίπεδα χιονιού και ισχυρούς ανέμους. Έξι Πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Ατλάντα παρέλυσε από χιλιάδες αυτοκίνητα που έμειναν κολλημένα στο δρόμο ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να επιστρέψουν σπίτια τους.
Η χειμερινή καταιγίδα «Λέων» που πλήττει τα νότια και τα μεσοδυτικά των αμερικανικών Πολιτειών έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα, φέρνοντας απροσδόκητα επίπεδα χιονιού, ισχυρούς ανέμους και πιάνοντας μερικές περιοχές απροετοίμαστες.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι Πολιτείες Αλαμπάμα, Τζιόρτζια, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Βόρεια και Νότια Καρολίνα.
Σε μερικές περιοχές, οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίζει να επιστρέφουν στα χαμηλά επίπεδα της «πολικής δίνης» των προηγούμενων εβδομάδων. Ακόμη και το Τέξας υφίσταται κακοκαιρία που δεν έχει συνηθίσει.
Η ταλαιπωρία από τον καιρό ήταν μεγαλύτερη στην Ατλάντα: Μετά το μεσημέρι, όταν το χιόνι άρχισε εντείνεται, οι κάτοικοι έφυγαν νωρίτερα από τις δουλειές τους για να επιστρέψουν εγκαίρως. Η μαζική έξοδος σε συνδυασμό με την απόφαση των σχολείων να κλείσουν (που έβγαλε και τους γονείς στο δρόμο) δημιούργησε κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο, με τους οδικούς άξονες να μπλοκάρουν γρήγορα ενώ το χιόνι συνέχιζε να πέφτει.
Ο καθαρισμός των δρόμων από τα δημοτικά συνεργεία επιβραδύνθηκε από τα οχήματα που ήταν σταματημένα σχεδόν παντού. Σε ορισμένα σημεία, όπως αναφέρει η Washington Post, τα αυτοκίνητα έμειναν κολλημένα ακόμη και μέχρι τα μεσάνυχτα (πρωί Τετάρτης ώρα Ελλάδας).
Η ισχυρότερη του αναμενόμενου χιονόπτωση στην Αλαμπάμα άλλαξε την τελευταία στιγμή τον προγραμματισμό σχολείων στην Πολιτεία, τα οποία έκαναν βιαστικές προετοιμασίες για να σταματήσουν τα μαθήματα και να στείλουν τους μαθητές στα σπίτια τους.
Καθώς όμως το χιόνι στους δρόμους επιδείνωνε την κατάσταση, κομητείες όπως το Κλέι άρχισαν να προετοιμάζονται για να διανυκτερεύσουν οι μαθητές στα σχολεία, μαζεύοντας κουβέρτες. Ακόμη και το Σιγάγο προχώρησε στην εξαιρετικά σπάνια απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία όλων των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια
- Πρωτιά της Κρήτης στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2025
- Άι Βασίλης από τα Temu – Γιατί ο «ανένδοτος» της ΕΕ κατά των εισαγωγών από κινέζικες πλατφόρμες μπάζει νερά
- Μαξίμου: Τα παίζει όλα για όλα στον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγροτών, πασχίζει να επαναφέρει «Μητσοτάκης ή χάος» και «θετική ατζέντα»
- «Η Κρουζ Αζούλ θέλει 10 εκατ. ευρώ για τον Γιακουμάκη»
- «Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα


