«Μεγάλο αδελφό» για τους μισθούς στο Δημόσιο ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ
«Μεγάλο αδελφό» στη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (υπουργεία, ΔΕΚΟ, Ταμεία, νοσοκομεία, φορείς κλπ) προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με την εφαρμογή μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι περιπτώσεις καταστρατήγησης του ενιαίου μισθολογίου και χορήγησης έκτακτων αποδοχών με τη μορφή επιδομάτων, υπερωριών κλπ.
«Μεγάλο αδελφό» στη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (υπουργεία, ΔΕΚΟ, Ταμεία, νοσοκομεία, φορείς κλπ) προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με την εφαρμογή μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, στόχος είναι να εντοπιστούν οι περιπτώσεις καταστρατήγησης του ενιαίου μισθολογίου και χορήγησης έκτακτων αποδοχών με τη μορφή επιδομάτων, υπερωριών κλπ.
Για το έργο έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός, ενώ ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται σε 4,8 εκατ. ευρώ.
Με το σύστημα θα υπολογίζεται η μισθοδοσία κάθε υπαλλήλου με βάση τα στοιχεία που θα αποστέλλονται κάθε μήνα από τους φορείς. Οι ίδιοι οι φορείς δεν θα υπολογίζουν τις αποδοχές κάθε υπαλλήλου, παρά μόνο θα στέλνουν τα στοιχεία με τις αποδοχές που πρέπει να εισπράξει.
Ο υπολογισμός θα γίνεται από το ηλεκτρονικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτόν, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα γνωρίζουν πόσα πληρώνει το δημόσιο ταμείο και σε πόσους υπαλλήλους, ενώ θα έχει εικόνα αν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο σε όλο το Δημόσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Μπουκατίνι με σάλτσα λεμονιού και τόνο
- Τραμπ: Αποσύρει την πρόσκληση στον Καναδά για ένταξή του στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Σύλληψη υπόπτου για τις πυρκαγιές στη Χιλή – Στους 21 οι νεκροί
- Πως η διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή – Τι θα γίνει στην Αττική
- Τέλος στο αλαλούμ για το χαρτζιλίκι μέσω IRIS

