Επιστολή στον πρέσβη της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες Θεόδωρο Σωτηρόπουλο απέστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιτιθέμενο στη συμφωνία για τη χρήση μιας διακυβερνητικής συνθήκης, προκειμένου να συσταθεί ο Ενιαίος Τραπεζικός Μηχανισμός Εξυγίανσης (SRM).

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει στη δισέλιδη επιστολή πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ τον προηγούμενο μήνα για τον SRM και η πρόκριση μιας διακυβερνητικής συνθήκης για τη σύστασή του, δεν είναι συμβατή με την Κοινοτική νομοθεσία και παρακάμπτει το ρόλο της Ευρωβουλής.

Σύμφωνα με την Σάρον Μπόουλς, πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν υπάρχει «καμία ανάγκη» για μια διακυβερνητική συμφωνία προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του Ενιαίου Τραπεζικού Μηχανισμού Εξυγίανσης.

Η ίδια διαβεβαιώνει πως το Κοινοβούλιο θα επιδείξει μια εποικοδομητική προσέγγιση στο θέμα του SRM, χωρίς ωστόσο η παρουσία του στη σχετική διαβούλευση να αποτελεί ένδειξη υποστήριξης στη διακυβερνητική διαδικασία..

Στο θέμα του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης αναμένεται να αναφερθεί από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στο πλαίσιο ακρόασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ για το ίδιο θέμα θα ενημερώσει και το Ecofin την προσεχή Τρίτη 28 Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ