Η Γερμανίδα Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ διορίστηκε μέλος της ΕΚΤ
Η Γερμανίδα Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ διορίστηκε την Τρίτη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, αφού έλαβε την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει μια θέση σε αυτή. Η 49χρονη Λαουτενσλέγκερ θα διαδεχθεί από τις 27 Ιανουαρίου τον συμπατριώτη της Γεργκ Άσμουσεν.
Η Γερμανίδα Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ διορίστηκε την Τρίτη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αφού έλαβε την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει μια θέση σε αυτή.
Η 49χρονη Λαουτενσλέγκερ θα διαδεχθεί από τις 27 Ιανουαρίου τον συμπατριώτη της Γεργκ Άσμουσεν, που παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στη γερμανική κυβέρνηση.
Η θητεία της στην εξαμελή Επιτροπή διαρκεί οκτώ χρόνια.
Από το 2011 η Λαουτενσλέγκερ ήταν αντιπρόεδρος της Bundesbank, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, και ήταν αρμόδια για την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα