Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Π.Παναγιωτόπουλος: Δεν πουλάμε την εθνική μας κληρονομιά

Π.Παναγιωτόπουλος: Δεν πουλάμε την εθνική μας κληρονομιά

«Δεν πουλάμε, δεν ιδιωτικοποιούμε την κληρονομιά μας. Είμαστε όμως ανοιχτοί σε κάθε είδους συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να αναβαθμίσουμε και να προβάλουμε καλύτερα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους» απαντά σε δημοσίευμα του περιοδικού Time, ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν πουλάμε, δεν ιδιωτικοποιούμε την κληρονομιά μας. Είμαστε όμως ανοιχτοί σε κάθε είδους συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να αναβαθμίσουμε και να προβάλουμε καλύτερα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Πάνου Παναγιωτόπουλου, μετά το δημοσίευμα του περιοδικού Time, σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικοί αρχαιολογικοί θησαυροί θα πρέπει να δοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι το σύγχρονο πολιτισμό, ανήκει διαχρονικά στο Ελληνικό Έθνος και στον Ελληνικό λαό. Δεν την πουλάμε και δεν την ιδιωτικοποιούμε. Από την άλλη πλευρά όμως προωθούμε αποφασιστικά τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, που μας είναι απαραίτητες για να αναβαθμίσουμε, να αξιοποιήσουμε και να προβάλουμε καλύτερα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.»

Ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου για να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε ειδικότερα στο σχέδιο του ΥΠΠΟΑ για την «αναμόρφωση του βασικού κορμού των μνημείων, των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο», παράλληλα με τον επανασχεδιασμό των πωλητηρίων και την αύξηση της ποικιλίας και της ποιότητας των διατιθέμενων βιβλίων, μεταξοτυπιών, εκμαγείων κ.λπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024