Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 5 λάθη που κάνουμε μετά τον αρραβώνα

Τα 5 λάθη που κάνουμε μετά τον αρραβώνα

Αννιώ Παυλοπούλου 1. Κρατήστε μικρό καλάθι Το «όλοι καλεσμένοι» είναι μια αυθόρμητη ατάκα που μπορεί να σας κοστίσει στο τέλος. Μην αρχίσετε τις υποσχέσεις και τις συζητήσεις με ανθρώπους που τελικά μπορεί να μην καταφέρετε να καλέσετε λόγω budget. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι υπάρχει και η πλευρά του συζύγου σας ο οποίος δεν […]

Αννιώ Παυλοπούλου

1. Κρατήστε μικρό καλάθι
Το «όλοι καλεσμένοι» είναι μια αυθόρμητη ατάκα που μπορεί να σας κοστίσει στο τέλος. Μην αρχίσετε τις υποσχέσεις και τις συζητήσεις με ανθρώπους που τελικά μπορεί να μην καταφέρετε να καλέσετε λόγω budget. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι υπάρχει και η πλευρά του συζύγου σας ο οποίος δεν ξέρει ακόμη τον ακριβή αριθμό καλεσμένων του. Καλύτερα γενικά να εκπλήξετε ξαφνικά κάποιον δίνοντας του την πρόσκληση του γάμου σας παρά να τον έχετε γλυκάνει και τελευταία στιγμή να τον γειώσετε.
2. Μην σας πιάσουν οι απλοχεριές σας
Μπορεί να θέλετε να ευχαριστήσετε τους φίλους που θα γιορτάσουν μαζί σας στο bachelor party σας αλλά το να τους υποσχεθείτε ότι θα καλύψετε εσείς τα έξοδα τους είναι μάλλον ουτοπικό –εκτός και αν σας περισσεύουν τόσα. Εναλλακτικά, για να μην νιώσετε άβολα για την οικονομική επιβάρυνση των φίλων σας μπορείτε να τους δώσετε την πρωτοβουλία να επιλέξουν το πώς και το που θα το γιορτάσετε. Έτσι, θα είστε σίγουρες ότι η επιλογή έγινε από κοινού και με βάση κάποιο κόστος προσιτό από όλες.
3. (Μη) απαραίτητη η γονική συναίνεση
Θα πάρουμε ως δεδομένο ότι οι γονείς τα κάνουν όλα με την καλή τους την καρδιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πράξεις και οι αποφάσεις τους μας είναι πάντα ευχάριστες. Αφήστε να πλησιάσει η περίοσος του γάμου και τότε αναθέστε τους τις πιο safe για εσάς ενέργειες –όπως να μοιράσουν στις θείες τα προσκλητήρια, να πάτε παρέα για το νυφικό, να δοκιμάσετε μαζί το φαγητό… Το ιδανικό θα ήταν να μην τους επιτρέψετε να συμβάλουν οικονομικά σε καίρια της τελετής ζητήματα όπως η μουσική γιατί θα την βγάλετε με τσάμικα όλο το βράδυ –το έχω βιώσει σε φιλικό γάμο και ήταν δράμα. Για να είμαστε αντικειμενικοί, εξαρτάται πάντα και από τους γονείς. Αν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά –η πιο ομαλά, τελοσπάντων.

4. Μην γίνεστε εμμονικές
Το γεγονός του γάμου σας είναι μεν ευχάριστο για όλους τους φίλους σας και όλοι χαίρονται για εσάς αλλά ως εκεί. Είναι πάρα πολύ κουραστικό –ακόμη και αν δεν σας το ομολογούν –να σας ακούν να συζητάτε όλη την ώρα τα του γάμου σας και με πάσα λεπτομέρεια. Θέστε τους ρεαλιστικούς προβληματισμούς και όχι τις 100 σκέψεις και υποθέσεις που τρέχουν στο μυαλό σας. Εξάλλου, είναι μάλλον άσκοπο να ρωτάτε γενικώς την γνώμη των άλλων σε κάτι τόσο προσωπικό. Ζητήστε τη βοήθεια τους όταν έχετε 3-4 εναλλακτικές να τους δώσετε. Και λήξτε το. Όχι συζητήσεις επί συζητήσεων και τον αριθμό των κουφέτων. Ήμαρτον.
5.Άντε να τελειώνουμε
Είπαμε να μην έχετε άγχος, άλλα όχι να καταφεύγετε στις πιο άμεσες λύσεις ακόμη και αν δεν είναι του γούστου σας. Σίγουρα δεν είναι κόπος να δοκιμάσετε 5 νυφικά, ούτε να δείτε 3 αίθουσες δεξιώσεων. Η οργάνωση του γάμου σας μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς άγχος να ξεκινήσει από νωρίς και αν επισκέπτεστε τους επαγγελματίες έχοντας σχηματίσει ήδη μια εικόνα για το τι θέλετε: από το γαμπριάτικο κουστούμι μέχρι τις γόβες σας και τον στολισμό. Ευτυχώς, το διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα προτάσεων για να εμπνευστείτε. Μιας και –θεωρητικά και ιδεατά έστω –μια φορά παντρευόμαστε καλό είναι όταν θα ξανακοιτάμε τις φωτογραφίες ή το βίντεο να χαιρόμαστε για τις επιλογές μας.

gamos.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024