Ο Τζο Νέσμπο διασκευάζει Σαίξπηρ και ξαναγράφει τον «Μάκμπεθ»
Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο τον έχουν λατρέψει και περιμένουν με αγωνία κάθε νέο βιβλίο του. Ο λόγος για τον νορβηγό συγγραφέα Τζο Νέσμπο, «πατέρα» του ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο αστέρι της αστυνομικής λογοτεχνίας και που ανέλαβε ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα: να διασκευάσει τον «Μάκμπεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο τον έχουν λατρέψει και περιμένουν με αγωνία κάθε νέο βιβλίο του. Ο λόγος για τον νορβηγό συγγραφέα Τζο Νέσμπο, «πατέρα» του ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο αστέρι της αστυνομικής λογοτεχνίας και που ανέλαβε ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα: να διασκευάσει τον «Μάκμπεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Η πρωτοβουλία ανήκει στις εκδόσεις Hogarth, που ζήτησαν από τον Νέσμπο, αλλά και άλλους αναγνωρισμένους συγγραφείς, να διασκευάσουν έργα του Σαίξπηρ, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατό του, το 2016.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταδίδει το BBC, με έργα του Σαίξπηρ θα καταπιαστούν οιΜάργκαρετ Άτγουντ, Ανν Τάιλερ, Ζανέτ Γουίντερσον και Χάουαρντ Τζέικομπσον.
Αναφερόμενος στο εγχείρημα, ο Νέσμπο υποστήριξε πως η ιστορία του Μάκμπεθ, ενός φιλόδοξου στρατηγού που δολοφονεί τον βασιλιά για να ανέλθει στην εξουσία, τον κεντρίζει δημιουργικά.
«Αγγίζει ζητήματα με τα οποία ασχολούμαι από τότε που ξεκίνησα να γράφω» δήλωσε, σημειώνοντας: «Είναι ένα θρίλερ για τη μάχη εξουσίας, τοποθετημένο σε ένα ζοφερό, θυελλώδες σκηνικό σαν νουάρ και σε ένα σκοτεινό, παρανοϊκό μυαλό».
«Θα πάρω ό,τι θεωρώ χρήσιμο και θα γράψω τη δική μου ιστορία. Και ναι, θα έχω το θάρρος να το αποκαλέσω Μάκμπεθ» τόνισε.
Τα βιβλία του Τζο Νέσμπο έχουν πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Το επόμενο βιβλίο με ήρωα τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε έχει τίτλο «Αστυνομία» (εκδόσεις Μεταίχμιο) και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Μάιο.
Επίσης, πρόκειται να εκδοθούν «Η νυχτερίδα» (Ιανουάριος 2014) και «Οι κατσαρίδες» (φθινόπωρο 2014).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442