Τζάκρη: Ο Τσίπρας διέσωσε το κύρος του προοδευτικού χώρου
Ως ένα ακόμη βήμα προσέγγισης της Θεοδώρας Τζάκρη με τον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται από πολλούς η τοποθέτησή της για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην επίσημη τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα. «Ο κ. Τσίπρας με τη συμβολική του αυτή κίνηση διέσωσε το κύρος του προοδευτικού χώρου, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η χώρα, όπως και παλαιότερα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να παλέψει για να κερδίσει τα εθνικά της δίκαια και να διασφαλίσει τα ειδικά της συμφέροντα εντός της ΕΕ» τονίζει.
Ως ένα ακόμη βήμα προσέγγισης της Θεοδώρας Τζάκρη με τον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται από πολλούς η τοποθέτησή της για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην επίσημη τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.
Σε άρθρο της, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, η ανεξάρτητη βουλευτής Πέλλας Θ.Τζάκρη σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας με τη συμβολική του αυτή κίνηση διέσωσε το κύρος του προοδευτικού χώρου, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η χώρα, όπως και παλαιότερα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να παλέψει για να κερδίσει τα εθνικά της δίκαια και να διασφαλίσει τα ειδικά της συμφέροντα εντός της ΕΕ.
»Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος μπορούν να το πετύχουν. Είναι αλήθεια επίσης ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στηρίζεται αποκλειστικά από τα ξένα εξωθεσμικά κέντρα των δανειστών και δεν έχει κανένα πραγματικό κοινωνικό έρεισμα στο εσωτερικό της χώρας.
»Η νομιμότητα που απολαμβάνει έως σήμερα έχει ημερομηνία λήξεως τις ευρωεκλογές, στις οποίες θα απολέσει το πιο ουσιαστικό στοιχείο της δημοκρατικής διακυβέρνησης που είναι η νομιμοποίηση» σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Τζάκρη στο άρθρο της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιτωλοακαρνανία: «Eίχαν διαφορές καιρό, κάποιος θα ‘φευγε απ’ τους δύο» – Νέα μαρτυρία για το φονικό
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «’κόφτης’ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών είναι η ΕΕ»
- Αγρότες: Δυσπιστία για τη συνάντηση της Δευτέρας – Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Μητσοτάκης
- Κώστας Τούμπουρος: Ο Τσίπρας κυβέρνησε, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, δεν δείλιασε, δεν υποχώρησε
- Ολυμπιακός – Παναθλητικός 76-67: Πήραν τη νίκη οι «ερυθρόλευκες» και τώρα… τελικός
- Στέλιος Μάινας: «Καμιά φορά βλέπω τους Μεν και τους Δεν και λέω: τι έκανες ρε φίλε, ρεζίλι»
