Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

Δύο ταινίες με οσκαρικές βλέψεις προβάλλονται από σήμερα, Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ανάμεσά τους το Inside Llewyn Davis των αδελφών Κοέν και ο Οδηγός Διαπλοκής, μία ιστορία απάτης που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970.

Δύο ταινίες με οσκαρικές βλέψεις προβάλλονται από σήμερα, Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ανάμεσά τους το Inside Llewyn Davis των αδελφών Κοέν και ο Οδηγός Διαπλοκής, μία ιστορία απάτης που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970.

Inside Llewyn Davis

Ο Λιούιν Ντέιβις είναι ένας καλλιτέχνης της folk σκηνής που προσπαθεί να γίνει διάσημος στα μποέμικα καφέ του Γκρίνουιτς Βίλατζ. Οι προσπάθειές τους συναντούν εμπόδια: τις λάθος επιλογές του, τους προσωπικούς του δαίμονες και την αντίξοη μοίρα του και τον αναγκάζουν να ζει χάρη στη φιλανθρωπία φίλων και γνωστών. Ένα μουσικό ταξίδι στη φολκ σκηνή της δεκαετίας του 1960 επιχείρησαν οι αδελφοί Κοέν. Η ταινία που προβλήθηκε στις Κάννες ενθουσίασε τους κριτικούς και βρέθηκε υποψήφια για τρεις Χρυσές Σφαίρες. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι στην κούρσα της προς τα Όσκαρ έχει αδικηθεί από τις κατά τόπους ενώσεις κριτικών και επαγγελματιών του σινεμά, καθώς εκτιμάται ότι θα έπρεπε να είναι υποψήφια για πολύ περισσότερα βραβεία.

Σκηνοθεσία: Ίθαν και Τζόελ Κοέν
Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Άιζακ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζον Γκούντμαν

Οδηγός Διαπλοκής

Ένα ζευγάρι απατεώνων πέφτει θύμα μιας απάτης από το FBI και προκειμένου να μην βρεθεί στη φυλακή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα του στην εξαπάτηση για να παγιδεύσει πολιτικούς που δωροδοκούνται. Η ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ -αγαπημένου παιδιού του Χόλιγουντ που πέρυσι με τον Οδηγό Αισιοδοξίας απέσπασε πλήθος βραβείων- διαθέτει ένα εξαιρετικό καστ (η Έιμι Άνταμς, όμορφη όσο ποτέ, απογειώνει με την ερμηνεία της την ταινία) και αποτελεί μια ευχάριστη αυτοσαρκαστική ματιά στην εποχή μετά το Γουοτεργκέιτ. Η ταινία είναι υποψήφια για 7 Χρυσές Σφαίρες.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Έιμι Άνταμς, Τζένιφερ Λόρενς

Ρενουάρ

915, Κυανή Ακτή. Ο 78χρονος σπουδαίος ζωγράφος Ζαν Ογκίστ Ρενουάρ εμπνέεται από το πρόσωπο και το γυμνό σώμα μιας νεαρής κοπέλας. Ο γιος του επιστρέφει από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ερωτεύεται το μοντέλο του πατέρα του.

Σκηνοθεσία: Ζιλ Μπουρντό
Πρωταγωνιστούν οι: Μισέλ Μπουκέ, Κριστά Τερέ, Βενσάν Ροτιέ

Από σήμερα, Πέμπτη, προβάλλεται ντοκιμαντέρ του 1959 για τον Φιντέλ Κάστρο. Στο Cuban Story: The Truth About Fidel Castro Revolution, ο Έρολ Φλιν σε ρόλο αφηγητή.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024