Προβολή της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας από αμερικανικά ΜΜΕ
Τη επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα προβάλλουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Μέγαρο Μουσικής, στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη συμμετοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στα μέτρα ασφαλείας, ενώ σημειώνεται η απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Τη επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα προβάλλουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.
Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Μέγαρο Μουσικής, στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη συμμετοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στα μέτρα ασφαλείας, ενώ σημειώνεται η απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Σε ορισμένες από τις ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων που προβάλλουν στις ΗΠΑ επισημαίνεται ότι η Αθήνα ευελπιστεί να εξέλθει από μια «εξαντλητική εξαετή ύφεση» κατά τη διάρκεια της προεδρίας της και να διαπραγματευθεί μια κρίσιμη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές που θα καταστήσει το τεράστιο εθνικό χρέος της, βιώσιμο.
Επίσης, σημειώνεται ότι στόχος της Αθήνας είναι να εστιάσει την προεδρία της στα ζητήματα της ανεργίας, της οικονομικής ανάπτυξης και της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, ζητήματα που επηρεάζουν την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, όπως τονίζεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,