Για πρόοδο προς συμφωνία-πλαίσιο για το Μεσανατολικό μιλά ο Τζον Κέρι
Μιλώντας για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη του πλαισίου μίας ειρηνευτικής συμφωνίας, χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει πράξη, αναχωρεί ο Τζον Κέρι από τη Μέση Ανατολή ολοκληρώνοντας τη δέκατη επίσκεψή του σε ένα χρόνο με στόχο να περισώσει τον διακηρυγμένο στόχο της εξωτερικής πολιτικής του. Ο Κέρι συναντήθηκε το Σάββατο στη Ραμάλα με τον Μαχμούντ Αμπάς και την Κυριακή θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα.
Μιλώντας για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη του πλαισίου μίας ειρηνευτικής συμφωνίας, χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει πράξη, αναχωρεί ο Τζον Κέρι από τη Μέση Ανατολή ολοκληρώνοντας έναν ακόμη κύκλο επαφών με στόχο να περισώσει τον διακηρυγμένο στόχο της εξωτερικής πολιτικής του.
Ο Τζον Κέρι συναντήθηκε το Σάββατο στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, με τον οποίο συνομίλησε επί τρεις ώρες.
Πρόκειται για τη δέκατη επίσκεψη του Κέρι στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μία ειρηνευτική συμφωνία.
Μπροστά σε αλληλοκατηγορίες και κλίμα απαισιοδοξίας, ο Κέρι επέμεινε πως η ειρήνευση στη Μέση Ανατολή δεν είναι «αδύνατη αποστολή» και ότι η διαπραγμάτευση παραμένει σε τροχιά, καλώντας εκ νέου τις δύο πλευρές να δείξουν αποφασιστικότητα και να λάβουν οδυνηρές πολιτικές αποφάσεις για την ειρήνη.
Μετά τις συνομιλίες που είχε την Πέμπτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισήμανε πως θα εργαστεί με αμφότερες τις πλευρές τις επόμενες ημέρες για να μειωθεί η απόσταση που χωρίζει Ισραηλινούς και Παλαιστινίους ως προς τη διαμόρφωση του πλαισίου μίας τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας -που η Ουάσινγκτον ελπίζει να επιτύχει έως τον Απρίλιο.
Την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχαίο ναυάγιο στην Αλεξάνδρεια επιβεβαιώνει τον ιστορικό Στράβωνα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Υπόθεση Sinohydro: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην προέδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο
- Η Λούσι Λιου αστειεύεται ότι ο 10χρονος γιος της, Ρόκγουελ, «δεν ξέρει πόσο κουλ» είναι η μαμά του
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»

