Λίγες μόνο μέρες μετά την έκρηξη σε συνοικία της Βηρυτού, όπου σκοτώθηκε πρώην υπουργός της κυβέρνησης και πολέμιος της Χεζμπολάχ, νέα έκρηξη συγκλόνισε προάστιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας με τουλάχιστον πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Τουλάχιστον 60 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου. Εκτιμάται ότι την επίθεση πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας.

Η περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.{{{ map }}}

Η έκρηξη κατέστρεψε αρκετά αυτοκίνητα και το τμήμα της πρόσοψης ενός κτιρίου.

Σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας, αλλά και όπως μετέδωσε η τηλεόραση της Χεζμπολάχ, υπάρχουν ακόμη πολλά θύματα στη συνοικία Χαρέκ Χρέικ, η οποία είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

Με την Χεζμπολάχ να μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία και τμήμα του πληθυσμού να υποστηρίζει τους αντάρτες, η συριακή σύγκρουση έχει δυναμιτίσει τις παλιές διαχωριστικές γραμμές στο Λίβανο.

Ο υπουργός που έχασε τη ζωή του στην ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου ήταν σουνίτης, είχε διατελέσει υπουργός Οικονομίας και ήταν στενός σύμβουλος του Χαρίρι ενώ αντιτίθετο στον Άσαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ