Fiat: Συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Chrysler
Στην απόκτηση των μετοχών της Chrysler που μέχρι σήμερα δεν ανήκαν στη Fiat προχωρά ο ιταλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών, δαπανώντας για τον σκοπό αυτό 4,35 δις δολάρια.
Το ποσό των 4,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δαπανήσει η Fiat ώστε να αποκτήσει τις εναπομείναντες μετοχές της Chrysler, οι οποίες μέχρι σήμερα ανήκαν σε σωματείο εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Σύμφωνα με τη Fiat S.p.A, τα 3,65 δισεκατομμύρια δολάρια θα ενισχύσουν το συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα του σωματείου, ενώ τα υπόλοιπα 700 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν σε τέσσερις ετήσιες δόσεις.
Με αυτή τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί πριν τις 20 Ιανουαρίου 2014, η Fiat αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, γεγονός που θα τις επιτρέψει να ανταγωνιστεί ομίλους, όπως η GM.
Εκτός των άλλων, η Fiat βασίζεται στην κερδοφόρα λειτουργία της Chrysler, αντισταθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις απώλειες που καταγράφει στις αγορές της γηραιάς ηπείρου.
auto.in.gr
- Ο Μόντο Ντουπλάντις αποκάλυψε με τι θα ασχοληθεί όταν αποσυρθεί από τον στίβο
- Σομαλία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στο Μογκαντίσου χωρίς σοβαρά επεισόδια – Η σημασία τους
- «Ήταν ποιητικό» – Έρθα Κιτ, η τραγουδίστρια του «Santa Baby» πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2008
- ΗΠΑ: Η οικογενειακή χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν τραβά την προσοχή… για λάθος λόγο
- «Η Γιουβέντους πάει να πάρει τον Φρατέζι από την Ίντερ»
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Από τα Χριστούγεννα με βροχές στην «ψυχρή» και χιονισμένη Πρωτοχρονιά