«Όχι» από τους δήμους Πειραιά και Θεσσαλονίκης σε εκδηλώσεις της ΧΑ
«Όχι» σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής που προγραμματίζονται το Σαββατοκύριακο λένε οι δήμοι Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Πειραιά απαγόρευσε την προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο, διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. «Η μισαλοδοξία και το μίσος που κηρύσσει η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης.
«Όχι» σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής που προγραμματίζονται το Σαββατοκύριακο λένε οι δήμοι Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Πειαριά απαγόρευσε την προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο, διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. «Η μισαλοδοξία και το μίσος που κηρύσσει η ΧΑ δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, αναφερόμενος σε εκδήλωση που προγραμματίζει η Χρυσή Αυγή την Κυριακή.
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ανέφερε τα εξής: «Η Χρυσή Αυγή παρά τις παράνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του αντισυνταγματικού τόξου, μένει πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες ώστε κανένας Έλληνας να μην μείνει χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωσή του είδη. Πόσο μάλλον την περίοδο των εορτών.
» Την ίδια ώρα που οι υποτελείς ξένων τοκογλύφων στέλνουν χιλιάδες Έλληνες στην πείνα, στην εξαθλίωση και στον θάνατο, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει διανομές τροφίμων σε όλη την Ελλάδα».
Από την πλευρά του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα για την εκδήλωση που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στο Λευκό Πύργο την Κυριακή.
«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση σε μια πόλη, όπου Έλληνες Εβραίοι και Χριστιανοί επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την ναζιστική θηριωδία και η οποία προσφάτως ανακηρύχθηκε ως μαρτυρική πόλη και εντάχθηκε στο «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας 1940-1945 Ελληνικά Ολοκαυτώματα»» τονίζεται στο ομόφωνο ψήφισμα, ενώ σημειώνεται ότι την ίδια θέση είχε εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο και στην 21η συνεδρίασή του στις 4 Νοεμβρίου 2013.
«Για τη Χρυσή Αυγή εμένα δε μου καίγεται καρφί. Η μισαλλοδοξία και το μίσος που κηρύσσει η Χ.Α. δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη» τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για τους αγρότες, με ανοιχτούς δρόμους – «Ποντάρει» στο ρήγμα η κυβέρνηση

