Συνομιλίες ΙΑΕΑ-Ιράν για τα επόμενα βήματα για το πυρηνικό πρόγραμμα
Σε συμφωνία για τις ανησυχίες της Δύσης σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν ελπίζουν να καταλήξουν Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και Τεχεράνη, ανέφεραν οι δύο πλευρές μετά από συνομιλίες που είχαν την Τετάρτη. Οι συνομιλίες χαρακτηρίστηκαν «εποικοδομητικές» και θα επαναληφθούν στις 21 Ιανουαρίου.
Σε συμφωνία για τις ανησυχίες της Δύσης σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν ελπίζουν να καταλήξουν Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και Τεχεράνη, ανέφεραν οι δύο πλευρές μετά από συνομιλίες που είχαν την Τετάρτη.
Οι συνομιλίες χαρακτηρίστηκαν «εποικοδομητικές» και θα επαναληφθούν στις 21 Ιανουαρίου.
Ο Τέρο Βαρχοράντα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ, δήλωσε ότι επιθυμεί στην επόμενη συνάντηση να συζητηθούν οι υποψίες της Δύσης ότι το Ιράν έχει ερευνήσει το θέμα της κατασκευής πυρηνικής βόμβας.
Η Τεχεράνη αρνείται ότι επιθυμεί την κατασκευή πυρηνικού όπλου.
Ο ίδιος δήλωσε ότι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ θα επισκεφθούν το ορυχείο ουρανίου πριν από τις 11 Φεβρουαρίου, οπότε το Ιράν θα πρέπει να έχει εφαρμόσει πέντε βήματα που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές τον προηγούμενο μήνα.
Στην επόμενη συνάντηση, στόχος είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην επόμενη φάση της συνεργασίας, είπε σε δημοσιογράφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αγώνες της Euroleague φεύγουν ξανά από το Ισραήλ – Τι ισχύει για τα ματς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με τη Χάποελ
- Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι 30 Απριλίου
- Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής
- Τέμπη: «Δικαιοσύνη» και «τιμωρία των υπευθύνων όσο ψηλά και να βρίσκονται» ζητούν συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο
- ΕΝΦΙΑ: Στην τελική ευθεία τα εκκαθαριστικά του 2026 – Πώς θα γίνει η εξόφληση
- Πέτρος Λαγούτης: «Η ερώτηση ήταν για φάπες»