Ο φόρος ακινήτων στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα – τρόικας
Ενδεχομένως την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Η φορολογία ακινήτων απασχόλησε τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, επί θεμάτων στα οποία τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ είχαν ζητήσει διευκρινίσεις. Μπαράζ νομοσχεδίων στη Βουλή μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου· το θέμα των ΕΑΣ δεν έχει ακόμη «κλειδώσει». Για «συζητήσεις σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα» μίλησε ο Γ.Στουρνάρας.
«Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Θα φανεί» εάν είμαστε κοντά σε συμφωνία, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύγκλιση απόψεων για τους πλειστηριασμούς
Στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μίλησε για σύγκλιση απόψεων με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και συμφωνία».
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε επίπεδο κορυφής, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης η συζήτηση εστιάζεται σε τρεις παραδοχές.
- Η προστασία από τους πλειστηριασμούς να ισχύσει και για όλο το 2014,
- να διατηρηθεί ο Νόμος Κατσέλη και το ισχύον πλαίσιο για τους ενήμερους δανειολήπτες,
- από το 2015 να ισχύσει σύστημα εξωδικαστικής διαχείρισης κατά το Ιρλανδικό μοντέλο.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο ο δανειολήπτης θα πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και των αποδεκτών ορίων διαβίωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
- Σε τροχιά συρρίκνωσης ο πληθυσμός των ΗΠΑ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Βαλένθια 99-104 (παρ.): Μεγάλο «διπλό» των Ισπανών με ανατροπή!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]
- Η μάχη για τον έλεγχο του AI στον πόλεμο μόλις ξεκίνησε

