«Το Τρένο των Νεφών» ταξιδεύει στην κορδιλιέρα των Άνδεων
Το έργο σκηνοθετεί η Tατιάνα Λύγαρη σε μια παράσταση πέντε διαφορετικών σκηνοθετικών προτάσεων, πέντε διαφορετικών σκηνικών χώρων, με 11 ηθοποιούς στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ.
Οι 50 θεατές ταξιδεύουν μαζί με χρυσοθήρες, ινδιάνους, βασιλιάδες και κονκισταδόρες, την Εβίτα Περόν, τον Ωνάση, τον Τσε Γκεβάρα και τον στρατηγό Μπολιβάρ αλλά και τον ποιητή που γεννήθηκε σε επτά πόλεις. Ακολουθούν από βαγόνι σε βαγόνι τον ήρωα της Φακίνου, τον Κανένα, που ψάχνει τον πατέρα του σ’ ένα ταξίδι ζωής προς τη μεγάλη θάλασσα. Μοιράζονται μαζί του όλες τις εμπειρίες της ζωής από τη γέννηση ως την πλήρη ενηλικίωσή του καθώς από βαγόνι σε βαγόνι μεγαλώνει κατά δέκα χρόνια. Μια οδύσσεια, μια πορεία στις ράγες της ζωής για την ανακάλυψη του εαυτού, ένα ταξίδι ζωής του Κανένα ή του Καθένα από εμάς.
Το έργο, επηρεασμένο από τη λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία συνδέει τον μύθο του Οδυσσέα με την ισπανόφωνη παράδοση και μας ξεναγεί σ’ έναν κόσμο που θυμίζει Μάρκες, Αλιέντε, Λιόσα, Αμάντο, Φουέντες, Σεπούλβεδα, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα επίκαιρο και διαχρονικό στη διαρκή αναζήτηση του ανθρώπου για εξατομίκευση και ταυτότητα.
Συντελεστές
Θεατρική διασκευή: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Σκηνογραφία: Λέλα Ράμογλου, συνεργάτες εικαστικοί Βασίλης Παφίλης και Πένυ Κορρέ
Μουσική: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης
Κοστούμια Duygu Ozturk
Χορογραφίες: Mαρίζα Βινιεράτου
Φωτισμοί: Χρύσα Δαδίτσου
Μάσκες Δανάη Κουρέτα
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Βέργαδος, Δήμητρα Βλάχου, Μαρία Δερεμπέ, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Ανδρέας Μαριανός, Μαρία Μπαγανά, Προμηθέας Nerattini – Δοκιμάκης, Βαγγέλης Ρόκκος, Άρης Τσαμπαλίκας και ο μουσικός Απόστολος Θεοδοσίου.
Παραστάσεις
Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 μ.μ., απογευματινή Σαββάτου 7.00 μ.μ.
& Κυριακή 8.00 μ.μ.
Εισιτήρια
Ολόκληρο 17 ευρώ, φοιτητικό 12 ευρώ
Κάθε Τετάρτη γεν. είσοδος 12 ευρώ
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ»
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως,
Προαστιακός Ρουφ
Τηλ 210-5298922 / 6937-604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Tickethour
www.tickethour.com, Easypay Τράπεζας Πειραιώς, Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ & 210 8938111
- Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό FBI ανέλαβε τις έρευνες για την έκρηξη στην τράπεζα – Τι εξετάζουν οι αρχές
- Καιρός: Η πρόγνωση για την Πρωτοχρονιά και τις επόμενες ημέρες – Πότε θα δούμε έντονα φαινόμενα
- Νέο φαινόμενο διαφθοράς στο τένις: Τετραετής αποκλεισμός σε 21χρονο για στημένα!
- Χριστούγεννα: Γιατί οι φάρμες χριστουγεννιάτικων δέντρων στρέφονται στα drones και την τεχνητή νοημοσύνη
- Σε κλίμα Χριστουγέννων ο πλανήτης: Εορτασμοί και ευχές από τη Βηθλεέμ μέχρι την Αυστραλία
- Αλβανία: Τερματοφύλακας… αποφάσισε να φύγει από το γήπεδο εν ώρα αγώνα! (vid)
