Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Η εξ αναβολής συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Κατά τις πληροφορίες, οι βουλευτές του κόμματος προτίθενται να θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, όπως το αίτημα για διακριτό στίγμα στο πλαίσιο της κυβέρνησης, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, τα «καυτά» νομοσχέδια, και να ζητήσουν καθαρές θέσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.
Η εξ αναβολής συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές του κόμματος προτίθενται να θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, όπως το αίτημα για διακριτό στίγμα στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, τα «καυτά» νομοσχέδια (πλειστηριασμοί, φόρος ακινήτων, ομαδικές απολύσεις), και να ζητήσουν καθαρές θέσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευ.Βενιζέλος θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ αναμένεται να εκφράσει την αισιοδοξία του για κλείσιμο των εκκρεμοτήτων εντός του Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να σηκώσει τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις προσκλήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς βουλευτές της συγκυβέρνησης -και κυρίως του ΠΑΣΟΚ- να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ θα ζητήσει με τη σειρά του καθαρή στάση στήριξης της κυβέρνησης από τους βουλευτές του κόμματος, μετά από τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις στελεχών ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
Πάντως, μετά τις διαβεβαιώσειςτων αρμόδιων υπουργών, ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα αφορούν τους πιο αδύναμους πολίτες (αν και ακόμη δεν έχει οριστεί επακριβώς το πλαίσιο), υπάρχει η αίσθηση ότι στην πλειονότητά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν καθησυχαστεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Ελλάδα 2026 – Πρωταθλήτρια στις ανισότητες παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις
- Μεγάλη Εικόνα: Κορυφή στην τηλεθέαση την Πέμπτη 19 Μαρτίου
- Σχέδιο θωράκισης της Κέρκυρας απέναντι στην κλιματική κρίση
- «Η AI στην πρώτη γραμμή»: Ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα δεδομένα
- Γαλλία: Θα περάσει το Παρίσι στη δεξιά; – Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών-τεστ ένα χρόνο πριν τις προεδρικές
- Πόσες γυναικείες φωνές χωράνε μέσα στο νέο άλμπουμ του Monsieur Minimal;

