Νέο ραντεβού Σαμαρά – Βενιζέλου τη Δευτέρα
Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοιχτά θέματα.
Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοιχτά θέματα.
H τρόικα δεν θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, με στόχο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει κατάληξη μέχρι το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.
Το γεγονός μαρτυρά ότι υπάρχει ακόμη απόσταση σε βασικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των πλειστηριασμών.
Το απόγευμα, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Λιθουανία, ο πρωθυπουργός πήγε απευθείας στο γραφεό του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις με συνεργάτες του, καθώς και έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το Eurogroup, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια θα βρίσκονται στην Αθήνα από την επόμενη εβδομάδα, διαβεβαίωσε ο Γ.Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έως τις 9 Δεκεμβρίου, για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, και «μέχρι το τέλος του χρόνου» στα άλλα ανοιχτά θέματα, τα οποία είναι «2-3 διαρθρωτικά κυρίως, και λιγότερο τα δημοσιονομικά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικονομικό σοκ για την Ίντερ: Απώλειες σχεδόν 100 εκατ. ευρώ από τον πρόωρο αποκλεισμό
- Μπάφαλο: Τυφλός πρόσφυγας από τη Μιανμάρ πεθαίνει μετά την εγκατάλειψή του από τη Συνοριακή Φρουρά
- Καρδίτσα: Εντοπίστηκε σακούλα με ανθρώπινα οστά σε κάδο του νοσοκομείου
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 252 ντοκιμαντέρ και διεθνείς πρεμιέρες σε 11 μέρες
- Καλογηράτος: Η Capital Clean Energy Carriers έχει οικοδομήσει ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική αγορά
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγόρασε το 25% της Αλμερία


