Διευκρινίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε γιατί στο νομοσχέδιο δεν συμπεριελήφθηκαν διατάξεις για την προστασία των θυμάτων επιθέσεων ή των μαρτύρων ρατσιστικών εγκλημάτων.
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Αναλυτικότερα, ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «δεν συμπεριελήφθη διάταξη προστασίας των θυμάτων, ως περιττή, ενόψει του ότι τα εν λόγω θύματα προστατεύονται με ρητή διάταξη του νόμου 3386/ 2005 περί αλλοδαπών».
Ακόμη, ο κ. Αθανασίου σημειώνει ότι αναφορικά με «την προστασία των μαρτύρων ρατσιστικών εγκλημάτων, έχει συμπεριληφθεί σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο κύρωση του Κώδικα Μετανάστευσης».
Όσον αφορά την έννοια των γενοκτονιών, υπογραμμίζει πως «είναι σαφές ότι σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται όλες αδιακρίτως οι γενοκτονίες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
