Νέο ενεργειακό έργο για τη ΜΕΤΚΑ στην Αλγερία
Την υπογραφή νέου συμβολαίου με τη Société Algérienne de Production de l’Electricité (SPE Spa), σε κοινοπραξία με τη General Electric, ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ ΑΕ. Πρόκειται για το τέταρτο μεγάλο έργο που αναλαμβάνει στην Αλγερία, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για περαιτέρω ανάπτυξη στις σημαντικότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.
Την υπογραφή νέου συμβολαίου με τη Société Algérienne de Production de l’Electricité (SPE Spa), σε κοινοπραξία με τη General Electric, ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ ΑΕ.
Πρόκειται για το τέταρτο μεγάλο έργο που αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ στην Αλγερία, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη στις σημαντικότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αναθέτων φορέας είναι η Société Algérienne de Production de l’Electricité (SPE Spa).
Η SPE ανήκει στον όμιλο Sonelgaz, το μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας της Αλγερίας, ενώ ανάδοχος είναι η κοινοπραξία General Electric – METKA ΑΕ.
Το έργο θα γίνει στην Αλγερία Hassi R’mel, (Wilaya de Laghouat).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο αφορά σε μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανοικτού κύκλου, με τρεις αεριοστρόβιλους και καύσιμο φυσικό αέριο και diesel (dual fuel), συνολικής ισχύος 590,726 MW σε τοπικές συνθήκες.
Η συνολική αξία του συμβολαίου για την κοινοπραξία είναι 348.717.350 ευρώ συν DZD 2.587.539.691 (περίπου 372 εκατ. ευρώ συνολικά), με το μερίδιο της ΜΕΤΚΑ στο 47% επί του συνόλου.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 16,5 μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: «Πολύ ελαφριά» αποκατάσταση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο
- Ματσάδο και Τραμπ δεν είναι οι πρώτοι – Νομπελίστες ειρήνης που στήριξαν πολεμικούς εφιάλτες
- Γαλλία: Φορτηγάκι πέφτει πάνω σε παιδιά στη Μασαλία – 11 τραυματίες, 8χρονος σοβαρά
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
