Στις καλένδες η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Εφορία
Στα χαρτιά φαίνεται πως μένει, λόγω έντονων αντιδράσεων, το φιλόδοξο σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών όλων των καταστημάτων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Στα χαρτιά φαίνεται πως μένει, λόγω έντονων αντιδράσεων, το φιλόδοξο σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών όλων των καταστημάτων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Μέσω του συστήματος, το υπουργείο Οικονομικών θα είχε τη δυνατότητα να βλέπει σε πραγματικό χρόνο κάθε συναλλαγή, να γνωρίζει άμεσα τα έσοδα από ΦΠΑ που αναλογούν στο Δημόσιο και να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη φοροδιαφυγή, αλλά και την κλοπή ΦΠΑ.
Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, το εγχείρημα έχει απασχολήσει πολλές φορές την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πέρασαν από ηγετικές θέσεις στο οικονομικό επιτελείο τα τελευταία χρόνια οι οποίοι θεωρούσαν ότι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών και η παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους, ώστε να κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, θα ήταν η συνταγή που θα έδινε ένα αποτελεσματικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Κιρ Στάρμερ καταδικάζει τη «βαθιά σοκαριστική αντισημιτική επίθεση» στο Λονδίνο
- «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» – Ο Τσιτσιπάς νευρίασε με τον διαιτητή στην ήττα στο Miami Open (vid)
- Μπορεί το βούρτσισμα των δοντιών να σώσει από τον καρκίνο του μαστού;
- Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις πιέσεις ΗΠΑ Ισραήλ να εμπλακεί στον πόλεμο η ΕΕ
- Κάρι Αν Φλέμινγκ: Πέθανε η ηθοποιός των «iZombie» και «Supernatural» σε ηλικία 51 χρόνων
- Ψηφιακή κάρτα καυσίμων και παρεμβάσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Τα 4 μέτρα