Μαλτέζος γεννιέσαι, αλλά και γίνεσαι -με 650.000 ευρώ
Η Βουλή της Μάλτας υπερψήφισε νομοσχέδιο που προβλέπει απόδοση ιθαγένειας σε υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ που είναι διατεθειμένοι να... την αγοράσουν έναντι 650.000 ευρώ, με στόχο την προσέλκυση πιθανών επενδυτών. Η αντιπολίτευση αντιδρά λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για διενέργεια επενδύσεων και δεν αποκλείει να επιδιώξει δημοψήφισμα.
Η Βουλή της Μάλτας υπερψήφισε νομοσχέδιο που προβλέπει απόδοση ιθαγένειας σε υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ που είναι διατεθειμένοι να… την αγοράσουν έναντι 650.000 ευρώ, με στόχο την προσέλκυση πιθανών επενδυτών.
Η αντιπολίτευση αντιδρά λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για διενέργεια επενδύσεων και δεν αποκλείει να επιδιώξει δημοψήφισμα.
Στόχος του μέτρου, σύμφωνα με τη Βαλέτα, είναι αρχικά η ενίσχυση των δημόσιων εσόδων και έπειτα η προσέλκυση ξένων υπηκόων «υψηλής αξίας».
Η μαλτέζικη κυβέρνηση υπολογίζει ότι τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, το μέτρο θα εισφέρει 30 εκατ. ευρώ (περιμένοντας αιτήσεις από 45 «επίδοξους Μαλτέζους»).
Η Βαλέτα ποντάρει στο ότι η συμμετοχή της στην ΕΕ και τη ζώνη Σένγκεν -και άρα η δυνατότητα των υπηκόων να δραστηριοποιούνται οικονομικά στις ευρωπαϊκές χώρες- όπως και η συμφωνία για ταξίδια χωρίς βίζα με τις ΗΠΑ θα προσελκύσει ενδιαφερόμενους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ξηροί καρποί είναι η λύση; Τι να κάνεις όταν έχεις όρεξη για γλυκό
- Συνταγή: Τσιγαριαστά χόρτα με αυγά
- Τραμπ: Ο Ζελένσκι μπλοκάρει την ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, όχι ο Πούτιν
- Ξεκίνησαν από το μηδέν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού
- Καιρός: Συννεφιά με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στα δυτικά – Έως 18 βαθμούς η θερμοκρασία
- Άσκηση: 120 λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για να αλλάξει η ζωή μας

