Δεν αποκλείει να υπάρξουν αρνητικά επιτόκια καταθέσεων ο Άσμουσεν
Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις που διατηρούν οι τράπεζες στην ΕΚΤ άφησε ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ. «Θα ήμουν πολύ προσεκτικός με μια τέτοια κίνηση, διότι θα είχε πολύ σημαντικό αντίκτυπο, αλλά δεν θα την απέκλεια κατηγορηματικά», δήλωσε. Επισήμανε δε ότι η ΕΚΤ δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια για μείωση επιτοκίων.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις που διατηρούν οι τράπεζες στην ΕΚΤ άφησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν.
«Θα ήμουν πολύ προσεκτικός με μια τέτοια κίνηση, διότι θα είχε πολύ σημαντικό αντίκτυπο, αλλά δεν θα την απέκλεια κατηγορηματικά», δήλωσε ο Άσμουσεν σε συνέντευξη στην Neue Osnabruecker Zeitung, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει το Reuters.
Πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ έχει ακόμη περιθώριο για περαιτέρω αποκλιμάκωση των επιτοκίων της μετά την αιφνιδιαστική μείωσή τους σε νέο ιστορικό χαμηλό την περασμένη εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό

