Αντιπαράθεση στη Βουλή για την επέμβαση στην ΕΡΤ
Συνεχίστηκε την Κυριακή -στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης- η αντιπαράθεση για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Συνεχίστηκε την Κυριακή -στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης- η αντιπαράθεση για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
«Με την ιστορία της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να οργανώσει το σύγχρονο Κούγκι, αλλά απέτυχε» δήλωσε ο Μιχάλης Ταμήλος (ΝΔ). «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας δίδει την εντύπωση ότι δεν αναγνωρίζει τη διάκριση των εξουσιών του Συντάγματος, αφού όλες οι ενέργειες εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού έγιναν σύννομα» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης (ΝΔ).
«Αυτή η ΕΡΤ τελείωσε και προχωράμε σε μία νέα Δημόσια Τηλεόραση, ανεξάρτητη, χωρίς κομματικό έλεγχο, χωρίς διασπάθιση δημοσίου χρήματος, χωρίς στρατιές υπαλλήλων» είπε ο Απόστολος Βεζυρόπουλος (ΝΔ). «Τι είναι η ΕΡΤ; Λάφυρο, πλιάτσικο, και κάνετε γιουρούσι για να πάρετε την ΕΡΤ πίσω;» αναρωτήθηκε ο Δάνης Τζαμτζής (ΝΔ) απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Από τις 18 Οκτωβρίου που έληξε η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου -και άρα η ΕΡΤ είναι νόμιμος διαχειριστής των συχνοτήτων- είναι ζήτημα θεσμών. Από την ημέρα που σφραγίσατε την είσοδο με χειροπέδες είναι ζήτημα κυβερνητικής παρανομίας» απάντησε η Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ).
«Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που συζητούμε τη διευθέτηση της νομιμότητας της κατοχής των συχνοτήτων» παρατήρησε αργότερα και ο Γιάννης Δημαράς (Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών – ΑΝΕΛ).
«Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας, απέναντι στο έγκλημα της φίμωσης και του ελέγχου της ενημέρωσης» υποστήριξε ο Απόστολος Αλεξόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ).
«Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ προκειμένου να βγουν τα νούμερα της τρόικας -2600 απολυμένοι- αλλά και για να έχει τον έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» σχολίασε ο Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ).
«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς με αφορμή την ΕΡΤ φύγαμε από την κυβέρνηση, ενώ εσείς καταθέσατε τώρα την πρόταση δυσπιστίας και όχι τότε. Αν κατατίθεται για να καλύψετε δικά σας προβλήματα, τότε παίζετε άσχημη πολιτική πόκα» κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γιώργος Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ).
«Υπάρχει πρόβλημα αυταρχισμού και δημοκρατίας, αλλά εμείς ποτέ δεν είπαμε πως η αστική δημοκρατία μπορεί να επιτρέπει τα πάντα» σχολίασε ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η αστική νομιμότητα. Αυτή είναι η κυβέρνηση και η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει δια πυρός και σιδήρου αυτήν την πολιτική».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση της Νέας Αριστεράς στο Αμερικανικό προξενείο
- Τα εργασιακά βάσανα της νέας γενιάς – Οι υπηρέτες πολλών αφεντάδων του 21ου αιώνα
- Ρόμπερτ Μιούλερ: Πέθανε ο πρώην διευθυντής του FBI που ερεύνησε τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016
- Γιατί όλοι στο Χόλιγουντ έχουν «κουρασμένα μάτια»; Ειδικοί στην αισθητική αποκαλύπτουν
- Η επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία αποκαλύπτει πως οι ιρανικοί πύραυλοι μπορούν πλέον να πλήξουν το Λονδίνο
- Περιστέρι Betsson – ΠΑΟΚ 75-70: Νίκη «4άδας» η ομάδα του Ξανθόπουλου, «φρέναρε» τον «δικέφαλο» (vid)
