Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O κύριος Zara είναι ο 3ος πλουσιότερος στον κόσμο

O κύριος Zara είναι ο 3ος πλουσιότερος στον κόσμο

Σύμφωνα με το Forbes, ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της Inditex κατατάσσεται ανάμεσα στους 3 πλουσιότερους του κόσμου.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου

Ο όμιλος INDITEX στον οποίο ανήκουν mainstream brands όπως Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Uterque, Oysho και Bershka, με πάνω από 6,000 καταστήματα να περηφανεύεται παγκοσμίως, πρωτοιδρύθηκε από το ζευγάρι Rosalia Mera και Amancio Ortega το 1963.
Η αλυσίδα ZARA, αποτελεί την πρωταρχική επιχειρηματική πρωτοβουλία των Ισπανών συνιδρυτών, με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει σε κεντρικό δρόμο στην καρδιά της Λα Κορούνια της Ισπανίας το 1975.
Ύστερα από το θάνατο της Rosalia Mera, τον περασμένο Αύγουστο, η 45-χρονη κόρη της Sandra κληρονόμησε το 90% της περιουσίας της μητέρας της, το οποίο μεταφράζεται ως το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7,3 δις. δολαρίων σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Bloomberg Billionaires Index.
Έτσι, εκτός από τον κύριο Zara, η κόρη του ανακηρύσσεται στις διεθνείς κατατάξεις της Bloomberg, ως η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος της Ευρώπης.
Πριν από το θάνατο της Rosalia, μαμά και κόρη, αποτελούσαν τα κύρια στελέχη της Inditex, ύστερα από το διαζύγιο των γονιών της το 1997. Τώρα, μετά τον πατέρα της, η Sandra είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.
«H κληρονομιά της Sandra την ανεβάζει στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων προσωπικοτήτων της Ισπανίας» αναφέρει ο Nicholas Moody, συντάκτης στο Campden Wealth, μια δημοσιογραφική κοινότητα της Αγγλίας, με ειδίκευση στις πλουσιότερες οικογενειακές επιχειρήσεις του κόσμου. «Το ενδιαφέρον ζήτημα που πρέπει να παρακολουθήσουμε είναι τόσο αν η συνεργασία της Sandra με την Inditex θα εξελιχθεί όσο και αν η ίδια θα αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στην επιχείρηση».

woman.in.gr

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024