«Στροφή» προς την ανθυγιεινή διατροφή κάνουν οι άνθρωποι στη Μ.Βρετανία
Οι βρετανοί που έχουν υποστεί μείωση μισθού λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη, έχουν περιορίσει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κι έχουν στραφεί προς κατεργασμένα τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Σπουδών.
Η έρευνα δημοσιοποιείται σε μια περίοδο όπου η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας δέχεται έντονες πιέσεις από το κόμμα των Εργατικών εξαιτίας της διαρκούς επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης των φτωχότερων πολιτών και της αυξανόμενης ζήτησης τροφής μέσω των τραπεζών τροφίμων.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης, οι βρετανοί κάνουν οικονομία αγοράζοντας λιγότερα τρόφιμα, αλλά και χειρότερης ποιότητας επιλέγοντας λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
