Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Mazda MX-5 2015: Ανεπίσημη πρώτη

Mazda MX-5 2015: Ανεπίσημη πρώτη

Το ιαπωνικό roadster μετράει γύρους στο Nurburgring προβάροντας τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς του η οποία, αναμένεται το 2015 και, ως γνωστόν θα έχει και ιταλική εκδοχή.

Η νέα γενιά του δημοφιλούς ιαπωνικού roadster εντοπίζεται από το φωτογραφικό φακό καθώς, δοκιμάζει το βήμα του στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης.

Παρά την αρχική εντύπωση ομοιότητας με την μέχρι σήμερα γνωστή εικόνα του, το πρωτότυπο αποτελεί ουσιαστικά ένα mix & match από τμήματα του γνωστού MX-5, τα οποία αναλαμβάνουν να κρύψουν τις λεπτομέρειες της νέας του γενιάς, δίνοντας όμως μια σαφή ιδέα για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου.

Έτσι, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει την προσθήκη στο φτερό, το μεγαλύτερο μήκος των θυρών που προδίδουν ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση του συνολικού μήκους, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθούν οι γνωστές αναλογίες της σιλουέτας του του MX-5.

Εκτός από το αυξημένο μήκος του αμαξώματος, οι διογκωμένοι θόλοι δείχνουν να αποτελούν μια σχετικά ασφαλή ένδειξη ότι το νέο MX-5 θα διαθέτει και μεγαλύτερα μετατρόχια.

Δεδομένου ότι ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του ιαπωνικού μοντέλου, οι επιλογές που θα πλαισιώσουν την γκάμα κινητήρων του MX-5 δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Παρ΄όλα αυτά ήδη υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για κινητήρες SkyACTIV με χωρητικότητα είτε 1,3 είτε 1,6 λίτρου.

Όπως και να έχει με δεδομένη την άφιξη του ιαπωνικού roadster εντός του 2015, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και άλλες πληροφορίες που θα φωτίσουν την ύπαρξη της νέας γενιάς ενός από τα πλέον δημοφιλή roadster παγκοσμίως, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση και για την Alfa Romeo Spider.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του Ιταλού ομολόγου του συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων θα έχουν την σφραγίδα της Alfa Romeo, σύμφωνα με τις προβλέψεις της αρχικής συμφωνίας που υπογράφηκε το 2012. Αυτό στην περίπτωση της Alfa Romeo Spider συνεπάγεται πιθανότατα την υιοθέτηση ενός κινητήρα MultiJet 1,4 λίτρων με ισχύ στους 120 ίππους.

AUTOMEDIA

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024