Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρουμάνος σε χρόνο... ρεκόρ, ο Νιγηριανός Κεχίντε Φατάι

Ρουμάνος σε χρόνο… ρεκόρ, ο Νιγηριανός Κεχίντε Φατάι

Η ρουμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FRF), αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες, έτσι ώστε ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής, Κεχίντε Φατάι, να πάρει την ρουμανική υπηκοότητα και να προλάβει με αυτό τον τρόπο, τα μπαράζ με την Εθνική Ελλάδος. Ο 23χρονος επιθετικός, αγωνίζεται στην βελγική Μπριζ ως δανεικός από την Άστρα Γκιουργκίου και σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΜΜΕ της Ρουμανίας, ο Φατάι δεν χρειάζεται να περιμένει οχτώ χρόνια για να πάρει την ρουμανική υπηκοότητα μιας και είναι παντρεμένος με Ρουμάνα.

Η ρουμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FRF), αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες, έτσι ώστε ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής, Κεχίντε Φατάι, να πάρει την ρουμανική υπηκοότητα και να προλάβει με αυτό τον τρόπο, τα μπαράζ με την Εθνική Ελλάδος.

Ο 23χρονος επιθετικός, αγωνίζεται στην βελγική Μπριζ ως δανεικός από την Άστρα Γκιουργκίου και σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΜΜΕ της Ρουμανίας, ο Φατάι δεν χρειάζεται να περιμένει οχτώ χρόνια για να πάρει την ρουμανική υπηκοότητα μιας και είναι παντρεμένος με Ρουμάνα.

Η επόμενη κίνηση της FRF είναι να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο νεολαίας και αθλητισμού. Οι παράγοντες της ομοσπονδίας θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους αξιωματούχους του υπουργείου για να δουν ακριβώς ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί διότι ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στην εθνική Ρουμανίας.

Στη συνέχεια το υπουργείο θα συντάξει ένα μνημόνιο και θα στείλει έγγραφα σε όλα τα υπουργεία για να δώσουν την άδεια του κάτι που είναι πιθανό να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Την Τετάρτη τα έγγραφα θα αποσταλούν στην ρουμανική κυβέρνηση και αφού πάρουν έγκριση, το θέμα θα συζητηθεί στην ρουμανική βουλή.

Το κοινοβούλιο της βαλκανικής χώρας θα είναι αυτό που θα έχει τον τελευταίο λόγο για την εσπευσμένη εθνικοποίηση του Φατάι.

Ο Κεχίντε Φατάι έχει αγωνιστεί στην Εθνική Νέων της Νιγηρίας(3 συμμετοχές) αλλά ποτέ στην εθνική Ανδρών οπότε έχει το δικαίωμα να παίξει στην Εθνική ανδρών της Ρουμανίας. Έχει παίξει έξι χρόνια στη Ρουμανία, τρία από αυτά με την φανέλα της Φαρούλ Κωστάντζα και άλλα τρία στην Άστρα Γκιούργκιου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024