Ντ.Μπακογιάννη: Ας σωπάσει ο κ. Μπαλτάκος
Την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου, στον Βήμα 99,5, ότι το Μνημόνιο είναι μία μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας. Η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε εμμέσως τον πρωθυπουργό να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό του συνεργάτη, σημειώνοντας: «Προτιμώ να ακούω τον πρωθυπουργό να μιλάει, ο οποίος έχει και την ευθύνη των λόγων του, παρά να θεωρώ ότι ο κ. Μπαλτάκος εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό».
Την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου, στον Βήμα 99,5, ότι το Μνημόνιο είναι μία μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας.
Σε δηλώσεις της στον Σκάι, η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε εμμέσως τον πρωθυπουργό να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό του συνεργάτη.
«Η θέση του κ. Μπαλτάκου και η ιστορία του καλό είναι νατου επιβάλει λίγο σιωπή. Ένας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον πρωθυπουργό να μιλάει, ο οποίος έχει και την ευθύνη των λόγων του, παρά να θεωρώ ότι ο κ. Μπαλτάκος εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Σχολιάζοντας τη στάση των δανειστών, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Δεν καταλαβαίνω τον Ιούλιο πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε δημοσιονομικό κενό και το Σεπτέμβριο να έχουμε. Είναι παιχνίδι επιβολής για τα επόμενα δυο χρόνια, για το πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα».
Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει δέσμευση των εταίρων για επίλυση του ζητήματος χρέους, εφόσον η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και τώρα θέλουν να μεταθέσουν την επίλυση του ζητήματος για μετά τις ευρωεκλογές. «Χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση στην Ευρώπη» υποστήριξε.
Τέλος, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική λύση. «Ο λαϊκισμός είναι ενδημικό πρόβλημα και στη ΝΔ. Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε σήμερα να ακούει αλήθειες» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
- Γολγοθάς: Οι ανακαλύψεις γύρω από την ύπαρξη του τόπο του μαρτυρίου
- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας από Θεσσαλονίκη για Αθήνα – Αναχώρησε με 1 ώρα καθυστέρηση λόγω βλάβης
- Ξέσπασμα του Ντοκ Ρίβερς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Το «καρφί» στον Σαμς Σαράνια
- Πάσχα: 100 συλλήψεις για βεγγαλικά και τουλάχιστον 7 τραυματίες – Έχουν κατασχεθεί πάνω από 170.000 είδη πυροτεχνίας
- Κένυα: Υπέρ μιας αυτόνομης Δυτικής Σαχάρας
