Μόνον εάν εξοφλείται το πρόστιμο του ΚΟΚ επιστρέφονται οι πινακίδες
Τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος δεν επιστρέφονται παρά μόνο μετά την συνολική καταβολή του διοικητικού προστίμου, διευκρινίζει το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την ρύθμιση καταβολής προστίμων του ΚΟΚ.
Στην αποσαφήνιση ότι η ρύθμιση καταβολής προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν οδηγεί και σε επιστροφή των πινακίδων που έχουν αφαιρεθεί από την Τροχαία προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πολιτών το υπουργείο Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι μόνο εάν εξοφληθεί το σύνολο του προστίμου για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιστρέφονται οι πινακίδες στους παραβάτες.
Βάσει των διευκρινίσεων του υπουργείου Μεταφορών σε περίπτωση που η παράβαση επισύρει την ποινή του διοικητικού προστίμου, μέτρο για την εξασφάλιση της καταβολής του, είναι η επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.
Τα δε στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται στο νόμιμο κάτοχό τους, αφού εξοφληθεί το πρόστιμο, ήτοι τυχόν χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του προστίμου δεν αποτελεί λόγο επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.
auto.in.gr
- Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να «απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους»
- Γουλβς – Άστον Βίλα 2-0: Τεράστια «γκέλα» για τους «χωριάτες» από την ουραγό
- Επεισοδιακή καταδίωξη 28χρονου που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας – Τράκαρε τρία ΙΧ
- Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας Interstar Security στη Μεταμόρφωση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.02.2026]
- Συνάντηση Ζελένσκι – Φίτσο για τη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού πετρελαίου

